Els dos protagonistes de "Mi reno de peluche" a Califòrnia aquest mes de maig
Els dos protagonistes de "Mi reno de peluche" a Califòrnia aquest mes de maig (Reuters)

Demanda milionària contra Netflix de la dona que hauria inspirat la sèrie "Mi reno de peluche"

La presumpta assetjadora exigeix 170 milions de dòlars a la plataforma: 120 per danys i perjudicis i 50 pels guanys que està obtenint amb la minisèrie

Fiona Harvey, la dona escocesa que assegura haver inspirat el personatge de la coprotagonista de la sèrie "Baby Reindeer" ("Mi reno de peluche", en la traducció al castellà), ha presentat una demanda milionària contra Netflix, a qui reclama 170 milions de dòlars en concepte de danys personals i pels beneficis obtinguts per la plataforma amb aquesta història.


La sèrie "Mi reno de peluche" està basa en la suposada experiència real del còmic Richard Gadd, el seu creador i protagonista, que hauria estat víctima d'assetjament per part d'una dona durant diversos anys.

L'actor --que a la sèrie es diu Donny Dunn-- assegura que va arribar a rebre més de 40.000 mails i centenars de missatges de veu de la seva assetjadora, de qui mai ha dit el nom. A la sèrie, la dona amb una obsessió malaltissa pel protagonista es diu Martha Scott i està interpretada per l'actriu Jessica Gunning.

Richard Gadd, creador i protagonista de Baby Reindeer, als premis Bafta
Richard Gadd, creador i protagonista de Baby Reindeer, als Premis Bafta (Reuters/Hollie Adams)

Assegura que Netflix li ha arruïnat la vida

La demandant al·lega que Netflix li ha arruïnat la vida i que pateix "angoixa mental", a més de pèrdues econòmiques i professionals, després que se l'hagi identificat com la dolenta de la pel·lícula. En la seva demanda, Fiona Harvey explica que en emetre's aquesta minisèrie de set capítols va començar a rebre missatges, incloses amenaces de mort, que la identificaven com "l'autèntica Martha Scott".

Arran d'això, asseguren els seus advocats, té por de sortir de casa o de mirar les notícies:

"Pateix ansietat, malsons, atacs de pànic, vergonya, depressió, nerviosisme, mals de panxa, pèrdua de gana, por, estrès extrem i altres malalties, tot causat directament per les mentides que es diuen d'ella."

La demanda acusa Netflix de no haver comprovat si Harvey va ser mai condemnada per assetjament --com es diu a la pel·lícula--, una afirmació que, segons els advocats, "és una tergiversació molt important dels fets". Tampoc si mai hi va haver una agressió sexual de Harvey contra Gadd que també apareix a la ficció.

"La plataforma no va fer res per entendre la relació entre Gadd i Harvey, si n'hi ha. Ni per determinar si altres fets, inclosa una agressió, el suposat assetjament o la condemna eren exactes."

 

Netflix defensa la versió de Gadd

En declaracions a la CNN, un portaveu de Netflix ha assegurat que pensen defensar "enèrgicament" el dret de Richard Gadd a explicar la seva història.

Gadd va explicar per primer cop la seva experiència com a víctima d'assetjament al Festival Fringe d'Edimburg el 2019, abans que Netflix li encarregués aquesta minisèrie, el 2021.

Oficines de Netflix a Califòrnia
Oficines de Netflix a Califòrnia (Reuters)

Harvey, que demana un judici amb jurat, ha presentat la seva demanda davant el tribunal del districte central de Califòrnia.

"Baby Reindeer" ha encapçalat les llistes de les sèries més vistes a tot el món des de la seva estrena a l'abril, i ha generat molta expectació sobre els seus personatges i qui els hauria inspirat.

Harvey, que hauria estat localitzada per detectius, va aparèixer en un programa de YouTube al maig per explicar el calvari que està patint. Allà va assegurar que Gadd és "un psicòpata":


Richard Gadd no ha fet cap comentari sobre la demanda.

Aquesta setmana l'actor i creador de la sèrie ha aparegut al programa "The Tonight Show", de l'NBC, juntament amb l'actriu coprotagonista, Jessica Gunning.

 

Gadd ha reconegut que l'ha sorprès l'èxit de la sèrie que, ha dit, "és molt singular, molt idiosincràtica, molt londinenca i una història estranya i traumàtica".

 

 

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsTelevisióSèries
Anar al contingut