Dels confinaments als tests preventius: les famílies se les empesquen per celebrar Nadal

Les xifres rècord de contagis obliguen molta gent a fer confinaments, mentre altres busquen la manera de no cancel·lar les festes per segon any

El repunt de casos ha obligat moltes famílies catalanes a canviar de plans de forma inesperada i a celebrar les festes de Nadal per separat.

Una mesura de prevenció per evitar riscos innecessaris i per frenar la sisena onada, que no para de créixer dia rere dia.

Tots ells esperen poder tornar a celebrar un Nadal normal a partir de l'any vinent, però de moment se les han hagut d'empescar per celebrar les festes d'una manera o altra.

Hi ha famílies, per exemple, que han preparat "lots" de menjar i els han repartit per tots els domicilis on s'han hagut de confinar. També hi ha els que passen les festes junts, però confinats.

Altres han hagut de fer una videotrucada per veure com els fills feien cagar el tió, o nens i nenes que han dit el vers davant de tota la família... però també per videoconferència.


Anul·lar o celebrar-ho amb mesures

Tot i que Catalunya va arribar a xifres rècord de contagis fa pocs dies, hi ha famílies que es resisteixen a no celebrar el Nadal per segon any consecutiu.

D'altres, en canvi, són més prudents i han decidit anul·lar totes les celebracions a falta de poques hores per a les reunions familiars que tenien previstes.

Hi ha opinions de tot tipus. Ara bé, la majoria coincideix a limitar el nombre de persones a les reunions i a fer-se un test d'antígens abans d'assistir-hi.

Aquestes són les opinions que ha recollit el "Telenotícies migdia":

 

ARXIVAT A:
NadalConfinament ÒmicronCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut