La jutge acusa els empresonats de desordres i atemptat a l'autoritat (Reuters)
La jutge acusa els empresonats de desordres i atemptat a l'autoritat (Reuters)

Presó sense fiança per a 4 dels detinguts dimarts a Barcelona i 1 dels de Lleida

Entre els motius que al·lega la jutge de Barcelona hi ha que volien "impedir l'execució d'una sentència ferma del Suprem"

RedaccióActualitzat

La jutge ha dictat presó sense fiança per a quatre dels sis detinguts dimarts a Barcelona durant els aldarulls entre policia i manifestants contraris a la sentència de l'1-O. Estan acusats de desordres públics, atemptat a l'autoritat, lesions i destrosses.

Ha seguit el mateix camí un dels nou detinguts el mateix dimarts a Lleida, també acusat de desordres públics, lesions i atemptat a agents de l'autoritat. Als altres vuit, els deixa lliures però amb una ordre d'allunyament de 500 metres de la subdelegació del govern a Lleida, on hi ha haver els incidents
 

Volien "impedir l'execució" de la sentència del procés 

La titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona al·lega en el seu escrit que hi ha indicis que els empresonats van intentar travessar línies policials o es van enfrontar i van agredir agents de l'autoritat, uns fets que considera "de notable gravetat i transcendència".

Afirma que hi ha tots els requisits per a la presó provisional i assenyala que els detinguts haurien fet accions dirigides a "impedir l'execució d'una sentència ferma dictada pel Tribunal Suprem."

L'acusació particular exercida per la Generalitat, en representació dels Mossos que van quedar ferits, ha sol·licitat presó per a tres d'ells -els que van agredir els agents-, eludible sota una finança de 2.000 euros. Però la jutge ha acordat finalment, enviar els quatre a la presó, sense fiança, com demanava la Fiscalia.
 


Podrien afrontar penes de presó de fins a nou anys

La jutge diu que hi ha risc de fuga dels quatre empresonats, que s'enfronten a penes de fins a 9 anys. A la interlocutòria s'indica que "pels pròxims dies s'estan organitzant nous actes de protesta, els quals, segons es pot deduir del que ha passat aquests dies, podrien desembocar i provocar greus disturbis i comprometre novament l'ordre públic i la pau ciutadana".
 

Els empresonats s'enfronten a penes que poden arribar als 9 anys (Reuters) 

Cas per cas, la jutge concreta que un dels detinguts, que anava encaputxat, va intentar traspassar la línia policial en les protestes davant la delegació del govern espanyol a Catalunya i que va empènyer els Mossos. Va ser llavors -diu la interlocutòria- quan va ser reduït i detingut.

Un altre dels arrestats també va empènyer els mossos i, quan va ser retingut, es va resistir de manera violenta. Va arrencar i va trencar la ràdio de comunicació d'un dels policies i li va torçar els dits. Segons la jutge, després va intentar saltar damunt d'una furgoneta de la Policia Nacional, va agafar la porra d'un dels agents i li va donar un cop a la cara i al genoll a un altre agent.

Un dels detinguts és una noia que anava amb la cara amagada amb una samarreta que, segons la jutge, va llançar pedres que van impactar en el pit i el casc de protecció d'un mosso i, quan va ser reduïda, va causar lesions al genoll a un altre policia.

I el quart detingut hauria llançat pedres de grans dimensions contra un furgó policial i entravessat un contenidor a la via per impedir el pas dels vehicles policials.
 

Més aldarulls aquest dimecres al centre de la ciutat (Reuters) 

Aquest dimecres es van repetir els incidents al centre de la ciutat i també en altres punts de Catalunya. Hi va haver una cinquantena de detinguts, en la majoria dels casos per desordres públics i en alguns altres per atemptat contra l'autoritat.

El Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre un centenar de persones durant el dimecres arreu de Catalunya. Els Bombers van atendre una contusió facial amb possible afectació ocular, pendent de seguiment hospitalari. 
 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut