Peral i López mantenen acusacions encreuades

Declaren culpables d'assassinat Rosa Peral i Albert López pel crim de la Guàrdia Urbana

El jurat els declara culpables d'assassinat amb traïdoria per matar a la parella de Peral, l'agent Pedro Rodríguez, i creu que tots dos van planificar el crim

RedaccióActualitzat

El jurat popular de l'Audiència de Barcelona ha declarat culpables d'assassinat amb traïdoria els guàrdies urbans de Barcelona Rosa Peral i Albert López per matar el maig del 2017 la parella de Peral, l'agent Pedro Rodríguez, en el marc d'un triangle amorós.


El tribunal, format per nou ciutadans, ha trobat Rosa Peral culpable per vuit vots a un i Albert López per set vots a dos afirmant que els dos examants són responsables d'haver-se confabulat per matar Rodríguez, a qui van "drogar o medicar".

Els dos culpables van cremar a Pedro Rodríguez a l'interior del seu vehicle i van abandonar el cotxe en una pista forestal del pantà de Foix el dia després del crim.

En el seu veredicte, el jurat considera provat que els processats van cometre el delicte:

"Conjuntament, o almenys un d'ells amb l'anuència i col·laboració activa de l'altre, van agredir la víctima de manera violenta i aprofitant-se que es trobava enterament despreocupada, triant un moment en què estava adormit o descansant per impedir així que pogués exercir defensa eficaç enfront de l'atac mortal de què va ser objecte."


El magistrat ha de redactar, ara, la sentència amb els arguments jurídics i imposar la pena que correspongui. El fiscal sol·licitava per a Rosa Peral una pena de 25 anys de presó per assassinat amb traïdoria amb l'agreujant de parentiu mentre que per a Albert López interessava una pena de 24 anys.

En la lectura del veredicte no hi han assistit ni el fiscal, ni els advocats ni tampoc els dos acusats després que Rosa Peral donés positiu per coronavirus i totes les parts fossin posades en quarantena. El judici va estar a punt de suspendre's, cosa que hauria obligat a repetir-lo.

 

Versions encreuades dels acusats

L'acusada del crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, en la seva declaració al judici aquest mes de març va assegurar que no sabia que la seva parella havia mort fins quatre dies després de l'assassinat.

Va explicar que els dies posteriors al crim de Pedro Rodríguez va utilitzar el mòbil de la víctima com si fos ell perquè l'hi va ordenar Albert López, tot i que ha assegurat que llavors no s'imaginava que fos per fingir que continuava viu.

Peral i López mantenen acusacions encreuades sobre l'assassinat de Pedro Rodríguez i tots dos asseguren que l'altre el va forçar a encobrir-lo.

 

El jurat clau en el judici

El jurat va visitar els escenaris clau del crim de la Guàrdia Urbana. Va poder veure els espais on suposadament van passar els fets.

El jurat, juntament amb els acusats, el fiscal i els advocats van visitar la casa de dues plantes. Ja hi havien estat fa dos anys i mig, durant la reconstrucció policial del crim. Allà és on es creu que va morir el també agent Pedro Rodríguez, que en el moment dels fets era parella de Peral.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
Anar al contingut