Imatge d'un gat siamès com en Rayne Beau, el gat que es va perdre a Yellowstone (iStock/Miguel Horta)

De Yellowstone a Califòrnia: un gat recorre 1.200 kilòmetres en 2 mesos per tornar a casa

Gràcies al microxip que duia, el Rayne Beau va poder tornar amb els amos després de perdre's en aquest parc nacional durant unes vacances
Actualitzat
TEMA:
Biodiversitat

Diuen que la curiositat va matar el gat, i en aquest cas gairebé ho aconsegueix. Però els felins compten amb el comodí de les set vides i, un cop més, la història d'en Rayne Beau confirma la regla. El microxip també va acabar de donar-li l'empenta per arribar a casa.

El Rayne Beau és un gat siamès de dos anys i mig que va anar d'acampada amb els seus amos, Benny i Susanne Anguiano, al parc de Yellowstone, el mes de juny passat. Un cop allà, alguna cosa va cridar l'atenció del nostre protagonista, que va sortir corrents i es va endinsar en el bosc entre els arbres; els seus amos no el van veure més fins al cap de 60 dies.

Durant els dies que van ser al parc, Benny i Susanne no van parar de buscar-lo, deixant-li llaminadures i joguines per veure si tornava. Però les vacances es van acabar i "vam haver de marxar sense ell. Aquest va ser el dia més dur, perquè vaig sentir que l'estava abandonant", ha dit Susanne, que ha explicat la història del seu gat a Facebook i a una televisió local.
 

On no va arribar el gat, va arribar el xip

Quan ja l'havien donat per perdut, el mes d'agost la Susanne va rebre un missatge de Pet Watch, un servei de seguiment de mascotes, que els informava que el seu gat havia estat recollit a Roseville, prop de Sacramento. Era a 1.200 quilòmetres d'allà on l'havien perdut, en direcció a la ciutat californiana de Salinas, on viuen: només li faltaven uns 250 quilòmetres per arribar a casa. Una dona havia trobat el gat sol i força demacrat al carrer i el va portar al refugi d'animals de la Societat per a la Prevenció i la crueltat animal, on van detectar el seu xip.

"El Rayne Beau estava realment esgotat. Probablement no li quedava gaire energia per anar més lluny", diu la Suzanne, que no podia creure que hagués recuperat el seu gat després d'una extraordinària travessa. El Rayne Beau va haver de travessar almenys tres estats, i sobreviure al parc de Yellowstone, de prop 9.000 quilòmetres quadrats, una superfície més gran que alguns estats nord-americans. 

Si no fos pel microxip, la història potser no hauria acabat tan feliçment.

Als Estats Units, cada any, uns 10 milions de gossos i gats es perden o es roben, segons dades de l'Associació Mèdica Veterinària Americana. Només 1 de cada 50 gats que hi ha als refugis torna als seus amos, però amb un microxip, gairebé dos de cada cinc tornen amb les seves famílies.

Com va arribar fins a Roseville i com va sobreviure un animal acostumat a la vida domèstica no ho sabrem. Rayne Beau ha recuperat el menjar segur, el jaç tou i calent de casa seva i els manyacs de la Suzanne i el Benny.

 

ARXIVAT A:
Estats Units Tecnologia Biodiversitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut