"De vent i ales": Txarango estrena l'últim disc abans de separar-se

El grup de Ripoll posa punt final a la seva trajectòria artística després de deu anys

Actualitzat

Txarango ja té a punt el seu nou disc, l'últim abans de separar-se: "De vent i ales". El posen a la venda aquest divendres 19 de juny sense tenir clar quan el podran presentar en directe. Tot apunta que no serà fins a l'any que ve.

 

 

El grup està acabant de classificar i ensobrar els milers de CDs que ja han venut online del seu quart disc, que, tot i ser l'últim, no veuen com un llegat.

 

El disc està compost per setze cançons que neixen d'experiències com dormir al peu del mont Fuji, córrer sota la pluja a les muntanyes del cafè al nord de Colòmbia, fer la ruta dels Balcans d'entrada a Europa al costat de les persones a la recerca de refugi o caminar amb cura al desert ple de mines dels camps saharauis.

Diuen que és hora de tornar a casa, fan apologia de les coses senzilles i posen fi al llarg viatge que van començar fa 10 anys. El títol del nou disc s'inspira en la cançó "Les coses senzilles".

Per acomiadar-se havien organitzat una gira en carpes de circ, però amb la crisi del coronavirus aquesta opció es va descartar. Ara intenten adaptar-se a la nova normalitat.

Les úniques dates que tenen tancades són per Europa i també al seu festival, el Clownia.

"A la deriva"

El 5 de juny passat, Txarango va estrenar el videoclip "A la deriva", una de les cançons del nou disc. Un vídeo amb imatges del grup a l'Índia el febrer del 2018.

La lletra parla de la voràgine que sovint és la vida i de la sensació d'anar a la deriva, que dona títol a la cançó. També parla de la sensació de refugi que els membres del grup Txarango troben en la música. I cita referents de la resistència civil com Rosa Parks, Martin Luther King i Víctor Jara.

Imatge promocional del grup (Bernat Almirall/Txarango)
ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut