El discurs d'Illa ha durat uns 5 minuts (3Cat)
ANÀLISI

De Tarradellas al missatge de fons: les claus del primer discurs de Salvador Illa per la Diada

El president s'ha adreçat als ciutadans des del Palau de la Generalitat buscant la màxima institucionalitat
Actualitzat
TEMA:
Salvador Illa

El primer missatge de la Diada de Salvador Illa dona algunes pistes sobre a quines coses vol donar importància el nou president de la Generalitat.

Primer, amb les formes: recuperant el Palau de la Generalitat com a escenari, buscant la màxima institucionalitat, amb la senyera al darrere i sota l'esguard del president Tarradellas, el referent que sempre busca Illa i que agrada al seu equip per la seva capacitat de diàleg i perseverança.

I, en segon lloc, amb el missatge de fons: la millora dels serveis públics com a manera de fer progressar el país, però també, i especialment, de combatre els discursos de l'extrema dreta. Aquests discursos preocupen des de fa temps el president Illa, que creu que cal desmuntar-los amb arguments.

Millorar la seguretat als barris, les escoles o la sanitat pública. I un discurs integrador. Si Jordi Pujol va escriure que és català qui viu i treballa a Catalunya, ara Salvador Illa ho reformula i diu que és català tothom que ve a millorar Catalunya.

El nou govern no ha volgut fer canvis en la manera com els últims anys s'ha celebrat la Diada nacional de Catalunya. Ofrenes al matí i acte institucional a la nit a les fonts de Montjuïc, amb un muntatge que l'anterior govern ja havia encarregat.

On el govern no serà, a diferència dels darrers anys amb governs independentistes, és als actes polítics que organitza Òmnium i a la manifestació que, amb l'ANC i altres entitats, es fa cada Onze de Setembre a la tarda.

Serà el termòmetre d'un independentisme que, si més no, en l'àmbit dels partits hi arriba dividit i a l'oposició.

ARXIVAT A:
11S Salvador Illa
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut