Pla general dels cartells sostrets en mans del seu propietari i dels Mossos. Imatge de l'11 de maig del 2019. ACN

De Cornellà a Anglaterra: el viatge de dos cartells robats de Josep Segrelles

Els cartells, valorats en 30.000 euros, podran exposar-se a València tal com estava previst
Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han retornat dos cartells originals de l'il·lustrador valencià Josep Segrelles i Albert (1885 - 1969) al seu propietari. Els cartells, valorats en 30.000 euros, havien estat robats a Cornellà de Llobregat i els han trobat a Anglaterra.

El propietari va denunciar a la policia que li havien robat els cartells el 22 de febrer. S'estava preparant per una exposició a València i, segons va declarar, li van robar mentre feia les tasques de càrrega i transport de les obres.

La investigació va permetre identificar els dos lladres, que van vendre els cartells en un mercat setmanal que es fa a Cerlà (Girona). Un brocanter de nacionalitat anglesa, que viu a Girona, els va comprar sense saber quin era el seu origen i se'ls va endur a una fira d'antiguitats a Ardingly (Anglaterra). Allà, els cartells van passar a les mans d'un altre brocanter, aquest cop de Kent (Anglaterra).

Els investigadors van poder reconstruir la ruta que havien fet els cartells robats i contactar amb els brocanters que els havien comprat. Els cartells van retornar al seu propietari el divendres 3 de maig, gràcies a la ràpida col·laboració dels implicats. Finalment, podran ser exposats a la mostra de València.


Un il·lustrador versàtil però poc conegut

Josep Segrelles i Albert va néixer a Albaida, a la Vall d'Albaida, i va acabar la seva formació artística a la Llotja de Barcelona, ciutat que va fer la seva residència. La qualitat de les seves primeres obres li van obrir portes de publicacions i exposicions a la capital catalana. Malgrat la seva trajectòria és un artista poc conegut.

L'any 1924 va guanyar un concurs oficial convocat per la commemoració del 25è aniversari de la fundació del FC Barcelona. L'artista tenia el carnet de soci número 4 de l'entitat. Així, la fama de Segrelles com a il·lustrador era la serva versatilitat, ja que igual feia una obra gràfica per a publicitat d'empreses com per a publicacions amb públic de tot tipus.

Les campanyes d'organismes públics a nivell internacional van fer que travessés fronteres i l'any 1927 el van contractar a París i a Londres. A la capital anglesa va fer il·lustracions per al London News fins al 1935. Finalment, va acabar produint a Nova York.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut