Pancarta reclamant lloguers socials a l'edifici del carrer Hospital, 99 (ACN)

De bloc ocupat a lloguer assequible: acord pioner entre Barcelona i un fons d'inversió

L'Ajuntament de Barcelona, el fons d'inversió Blackstone i veïns del Raval pacten reallotjar 9 famílies ocupes d'un bloc al carrer Hospital
Redacció Actualitzat
TEMA:
Habitatge

Confirmat l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i el fons d'inversió Blackstone per reallotjar les 9 famílies que ocupen un edifici al número 99 del carrer Hospital. L'entesa compta amb el vistiplau del Sindicat d'Habitatge del Raval. Aquest ha estat l'últim escull a superar, perquè fins ara els veïns reclamaven que tots els ocupes es poguessin quedar al bloc ocupat.

A dues de les famílies els han buscat una solució fora de l'edifici, mentre que les set restants podran continuar vivint a la finca. Els faran contractes de set anys i hauran de pagar un lloguer assequible, que oscil·larà entre els 150 i els 700 euros, en funció de la situació de cadascuna, i podran comptar també amb l'ajuda econòmica del consistori per fer front a la renda.

El pacte, que també preveu la reforma progressiva dels pisos, s'ha segellat després de negociacions intenses i quan pesava sobre els ocupes una ordre de desallotjament que tenia data oberta fins a aquest 15 juliol.

L'Ajuntament de Barcelona ha destacat, en un comunicat, la fita que suposa l'acord en un barri amb gentrificació com és el Raval:

"Sense cap llei que obligui els grans propietaris a corresponsabilitzar-se de situacions com aquesta, la denúncia ciutadana i la mediació dels equips municipals han permès aconseguir que dues terceres parts de l'edifici es quedin en règim de lloguer assequible per a les veïnes del barri.

D'aquesta manera s'evita l'expulsió de 7 unitats de convivència en un dels barris més gentrificats de la ciutat, i s'aconsegueix que la major part de l'edifici es llogui a preus per sota de mercat."

L'acord s'ha assolit amb la filial de Blackstone a Espanya, Anticipa Real Estate SLU.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut