
De Alfonso hauria cobrat prop de 300.000 euros de manera irregular quan dirigia Antifrau
La cúpula de l'Oficina Antifrau de Catalunya també hauria cobrat complements i triennis que no els corresponien
Daniel de Alfonso, jutge que va ser el màxim responsable de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), hauria cobrat gairebé 300.000 que no li corresponien mentre va exercir aquest càrrec.
De Alfonso va dirigir Antifrau durant gairebé cinc anys, entre el setembre del 2011 i el juny del 2016, quan va ser cessat en fer-se públiques unes converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què conspiraven contra noms destacats de l'independentisme català. Converses, per tant, que tenien lloc en el marc de l'anomenada operació Catalunya.
Segons la Sindicatura de Comptes, De Alfonso va cobrar un complement salarial de productivitat, anomenat "de qualitat" al qual no tenia dret perquè era un alt càrrec. I un plus associat a aquest complement que ell i el director de Recursos Humans haurien cobrat més alt de l'establert, sense cap justificació.
Aquest complement també el van cobrar la directora adjunta, Teresa Masià, i els directors funcionals, que tampoc no hi tenien dret. En total, sumen 314.547 euros.
A més, De Alfonso i la cúpula d'Antifrau van cobrar, en total, 232.603 euros en triennis que tampoc els corresponien.
De Alfonso, que és magistrat de l'Audiència de Barcelona, estava a l'OAC en situació de serveis especials. Ell i els altres alts càrrecs d'Antifrau, funcionaris de la Generalitat, tenien dret a percebre els triennis que els corresponien com a funcionaris dels seus cossos respectius, però no els del règim intern del Parlament, del qual depèn Antifrau, que és un organisme independent del govern.
Aquestes no són les úniques irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes, que ha analitzat la gestió econòmica i administrativa de l'OAC del 2010 al 2018.
Ha trobat diverses irregularitats comptables, de plantilla i contractació, però la majoria ja han estat resoltes des que el successor de De Alfonso, Miguel Ángel Gimeno, va assumir la direcció de l'OAC.
A banda d'assenyalar tots aquests cobraments irregulars, la Sindicatura ha advertit que poden ser fets perseguibles tant administrativament com judicialment.
- ARXIVAT A:
- Corrupció