David Madí sortint del judici a la Ciutat de la Justícia
David Madí en una imatge d'arxiu (Europa Press/David Zorrakino)
L'Hospitalet de Llobregat

David Madí, condemnat a 14 mesos de presó per una trama de factures falses

La sentència considera provat que, a través de les seves empreses, va emetre factures genèriques a la productora Triacom

Una jutge de l'Audiència de Barcelona ha condemnat l'empresari i exdirigent de Convergència David Madí a 14 mesos de presó i més de 200.000 euros de multa per una trama de factures falses.  

Segons la jutge, l'any 2011, Madí va emetre a través de les seves empreses factures genèriques a l'empresa Triacom, investigada en la causa del 3%, que no es corresponien amb serveis prestats.

La sentència considera que va ser un cooperador necessari per defraudar Hisenda. 

La jutge condemna també cinc persones més a penes d'entre 8 i 14 mesos de presó per participar en aquesta trama de falsificació de factures, entre ells el llavors administrador de Triacom i exgerent de TV3, Oriol Carbó.

El qui va ser home de confiança de l'expresident Artur Mas manté la seva innocència i ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència. 

La Fiscalia de Delictes Econòmics demanava dos anys de presó per a Madí perquè no considerava creïble que les factures que va girar Carbó es corresponguessin amb feines reals de "consultoria estratègica". 

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut