Sirera rellevarà Josep Bou com a cap de llista dels populars (PP)

Daniel Sirera serà el candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona

Davant les perspectives de davallada electoral de Ciutadans, Sirera competirà amb Vox pel vot més espanyolista i dretà de la ciutat

RedaccióActualitzat

Després de diversos mesos d'especulacions, Daniel Sirera serà, finalment, el candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona a les properes eleccions municipals. La decisió l'ha ratificat l'executiva estatal del partit, presidida per Alberto Núñez Feijóo.

S'aclareix així l'última incògnita sobre els candidats que optaran a l'alcaldia de la ciutat després que la resta de partits amb representació ja han anunciat els seus caps de llista: Ernest Maragall per ERC, Ada Colau per Barcelona en Comú, Jaume Collboni pel PSC, Xavier Trias per Junts i Anna Grau per Cs.


25 anys amb càrrecs al PP

Daniel Sirera (Barcelona, 1967), que actualment era cap de gabinet del líder del PP al País Valencià, Carlos Mazón, té una llarga trajectòria política al partit conservador: va entrar al PP de la mà de les joventuts del partit --Nuevas Generaciones--, que va presidir a la província de Barcelona.

Va ser regidor a Barcelona (1996-1999) i durant 15 anys diputat al Parlament de Catalunya (1995-2010). També va ser senador, a més de membre del Consell de l'Audivisual de Catalunya (CAC) durant 10 anys.

També va presidir, durant un any, el partit a Catalunya, d'on va ser defenestrat per la direcció estatal dels populars sense que arribés a ser cap de llista en unes eleccions. Génova va apostar llavors per Alícia Sánchez Camacho.


Superar els resultats de Bou

L'opció Sirera per aconseguir uns resultats millors a l'ajuntament de la capital catalana, on actualment només té 2 regidors, la va posar damunt la taula el secretari general del PP de Barcelona, Josep Tutusaus.

A finals del 2021, aquest ja va suggerir el seu nom com a relleu del fins ara cap dels populars a l'Ajuntament barceloní, Josep Bou, l'anterior candidat --independent-- que al juliol ja va anunciar que no es tornaria a presentar.

Davant les perspectives de davallada electoral de Ciutadans, Sirera competirà amb Vox pel vot més espanyolista i dretà de la ciutat i per mirar de consolidar-se en un consistori del qual l'any 2019 gairebé van quedar fora.

ARXIVAT A:
PPAjuntament de BarcelonaEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut