L'home acusat de deixar morir la seva parella a Viladecans durant el judici a l'Audiència de Barcelona
L'home acusat de deixar morir la seva parella a Viladecans durant el judici a l'Audiència de Barcelona
Viladecans

Culpable d'assassinat per deixar morir la parella diabètica i gravar-ne l'agonia

El jurat popular ha condemnat l'home de Viladecans per set vots a dos i conclou que l'acusat va deixar que la dona agonitzés mentre contemplava el seu sofriment

RedaccióActualitzat

Estava acusat d'haver deixat morir la seva parella i de gravar-ho. Ara ja se l'ha declarat culpable d'assassinat.

Així ho ha dictaminat el tribunal popular, a l'Audiència de Barcelona aquest divendres, per set vots a dos.

En el veredicte, el jurat ha conclòs que l'home, conscientment, no va fer res mentre ella s'estava morint, tot i conèixer la seva vulnerabilitat. I que va deixar que agonitzés durant hores mentre la gravava amb el mòbil.

El tribunal també considera provats els insults i les agressions prèvies a la mort de la víctima, per imposar-se sobre ella, fins al punt de fer-la sentir "humiliada" i amb por.

 

 

A l'espera que el jutge emeti la sentència condemnatòria, el jurat popular admet que la víctima era consumidora habitual de cocaïna, però no n'abusava, i menys encara la nit dels fets.


Ell no va socórrer-la

La dona va tenir una baixada de sucre el juny del 2019 al seu domicili de Viladecans i ell no va socórrer-la. L'home va gravar-la amb el mòbil mentre moria.

Segons el jurat, la dona li demanava ajuda, medicaments, que li obrís una ampolla o que truqués una ambulància. "Em moro", li va arribar a dir. Com a resposta, l'acusat la va contemplar, va mantenir una actitud "passiva" i "desviava la conversa".

Durant el judici --que va començar l'1 de març-- l'home va declarar que creia que la seva parella tenia una sobredosi de cocaïna, barrejada amb alcohol i ansiolítics. També va dir que la va gravar amb la intenció d'ensenyar-l'hi després perquè prengués consciència.

Quan li van preguntar per què no havia trucat a una ambulància, l'ara ja culpable d'assassinat no va respondre.

Segons s'ha considerat provat, l'acusat i la víctima van començar una relació sentimental el febrer del 2019. L'acusat, per tal d'afirmar la seva suposada superioritat, controlava tot el que feia la dona, li recriminava públicament que parlés amb altres homes, es mostrava gelós i possessiu, la insultava i agredia i sovint generava grans escàndols en públic i en privat.

Abans que el cas s'investigués i que la Fiscalia i les acusacions demanessin la pena màxima --la presó permanent revisable-- es va estar a punt de considerar-ho com una mort natural.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut