Els pagesos han tallat l'autopista al Voló en sentit nord i han provocat cues quilomètriques (3Cat)

Reobren l'AP-7 a la frontera amb França després del tall dels pagesos al Voló

La mobilització dels agricultors de la Catalunya Nord ha causat fins a 10 quilòmetres de cua a l'A-9, i ha mantingut un carril tallat a la Jonquera

Actualitzat

Una manifestació d'agricultors i ramaders francesos ha tallat l'autopista a l'altura del Voló en sentit nord i també ha mantingut tallat un carril a l'AP-7 entre la frontera i la Jonquera en el mateix sentit, segons informa el Servei Català de Trànsit. Pels volts de la una del migdia, la circulació ha quedat restablerta del tot. 

Els pagesos han tallat la via al peatge del Voló i la cua ha arribat a ser d'uns 10 quilòmetres, fins al Pertús.

Entre la frontera i la Jonquera, hi ha hagut densitat en els dos carrils que s'han mantingut oberts en sentit nord.

Els pagesos del nord de la frontera han tallat l'autopista al Voló cap a les 10 del matí, cosa que ha provocat una gran acumulació de vehicles, sobretot camions.

Els pagesos han tallat amb tractors els accessos a l'autopista i a la nacional (3Cat)

També han bloquejat, amb tractors i piles de rodes, els accessos tant a l'autopista com a la carretera nacional i fins i tot cap al coll d'Ares, entre el Ripollès i el Vallespir, que molts camioners van optar per agafar com a alternativa l'última vegada. 

Es tracta d'una mobilització dels pagesos de la zona al marge de la convocatòria dels sindicats; han sortit a protestar perquè diuen que ja en tenen prou. "N'estem farts i volem que les autoritats ens escoltin", reivindiquen.

Camions atrapats en cues quilomètriques en sentit nord pel tall dels pagesos nord-catalans (3Cat)

 

Esperant mesures de París

Els pagesos, que aquest dilluns van bloquejar amb tractors els accessos a Parísesperen que aquest dimarts el govern francès anunciï mesures que satisfacin les seves reivindicacions, després que van trobar insuficients les que va anunciar divendres el primer ministre francès, Gabriel Attal.

Attal va anunciar un paquet de deu mesures. Entre les més destacades, l'eliminació dels impostos al dièsel per a ús agrícola, l'accés a l'aigua, la simplificació dels tràmits administratius i l'augment dels controls perquè els distribuïdors no paguin preus per sota dels costos.

El president francès, Emmanuel Macron, per la seva banda, també va assegurar que, en la cimera de la Unió Europea de l'1 de febrer, demanarà simplificar la política agrària comuna (PAC) i que s'elimini l'obligació de deixar en guaret un 4% de la terra.

La pressió dels pagesos també s'ha estès amb altres protestes arreu d'Europa. En l'últim mes se n'han fet a Alemanya, Polònia, Romania, Holanda, Bèlgica i el Regne Unit.

Els motius tenen a veure amb l'increment de la burocratització, la pujada del cost del gasoil, el retard en el pagament de les subvencions de la Unió Europea i la competència de les importacions d'altres països, com Ucraïna.

ARXIVAT A:
FrançaAgriculturaRamaderia
Anar al contingut