Madrid

C's prioritzarà les converses amb el PSOE, però mantenint la mà estesa al PP

Rivera promet que la formació es bolcarà en les converses perquè hi hagi un nova transició

RedaccióActualitzat

El president de C's i cap del grup parlamentari d'aquesta formació al Congrés dels Diputats, Albert Rivera, assegura que la seva formació està disposada a aprofitar la finestra que s'ha obert perquè el PSOE pugui formar un nou govern a Espanya. Rivera ha explicat que, atenent a aquest encàrrec, Ciutadans prioritzarà "en el temps" les converses amb els socialistes, amb l'objectiu que pugui arrencar una nova transició, però també comptant amb el PP, com a formació més votada:

"Via oberta amb el PSOE, prioritària en el temps perquè corre el temps per la investidura, i també mà estesa al PP, perquè sabem que serà necessari per activa o per passiva".

Ciutadans designarà en 24 hores l'equip negociador. Rivera ha remarcat que treballaran perquè hi hagi un govern que tingui "un calendari, una agenda concreta i, sobretot, estabilitat".

Més enllà de quadrar l'aritmètica, el diputat de C's ha subratllat que cal que el nou govern espanyol sigui fort "per reformar lleis, tirar endavant pressupostos o, fins i tot, per debatre i aprovar una reforma constitucional". L'objectiu no és que el PP i el PSOE "siguin amics", sinó que Espanya "tingui un govern", ha assenyalat.

El líder de C's ha qualificat de "sensata" la decisió del rei de proposar a Pedro Sánchez que formi govern.

Ciutadans ha indicat que entre els aspectes que comparteixen amb el PSOE hi ha "el marc constitucional, la societat del benestar i l'economia de mercat en el marc d'Europa i la UE". En canvi, ha insistit que les discrepàncies són massa fortes per poder pactar amb Podem, perquè tenen programes "antagònics".


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut