La defensa de Rosa Peral en demana l'absolució i assenyala l'altre guardià urbà
Peral diu que tenia por de López i per això no va dir res de la mort de la seva parella, Pedro Rodríguez

Crim de la Guàrdia Urbana: Rosa Peral demana l'absolució i assenyala l'altre acusat

La Fiscalia demana una condemna de 25 anys per a Rosa Peral i 24 per a Albert López

RedaccióActualitzat

La defensa de Rosa Peral demana l'absolució de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona investigada per l'assassinat de la seva parella, el també guàrdia urbà Pedro Rodríguez, i acusa de l'assassinat l'altre investigat del cas, Albert López, policia del mateix cos. La víctima hauria mort al domicili de Rosa Peral a Vilanova i la Geltrú, i el seu cos va aparèixer carbonitzat a l'embassament de Foix. A l'escrit de defensa, l'advocada de Rosa Peral en demana l'absolució i culpa el també guàrdia urbà, i examant seu, Albert López, del crim.

 

La versió de la defensa

És per això, diu l'escrit de defensa, que l'1 de maig del 2017 es va presentar de nit al seu domicili de Vilanova i la Geltrú, on vivia amb les seves dues filles i la víctima, Pedro Rodríguez. Després d'intimidar-la i prendre-li el mòbil, diu, va anar al soterrani de la casa, on va matar Rodríguez. Al cap d'unes hores, la va obligar a anar amb ell per traslladar el cos de la víctima fins al pantà de Foix, on el van cremar. Rosa Peral assegura que López és una persona molt violenta i agressiva, que li feia por, i que per això no va dir res de la mort del seu company.

Contràriament, la Fiscalia, al seu escrit d'acusació, demana una condemna de 25 anys per a Rosa Peral i 24 per a Albert López, com a coautors d'un delicte d'assassinat amb traïdoria. Diu que tots dos havien reprès la relació sentimental i van planejar desfer-se de Pedro Rodríguez. Peral i López estan en presó provisional.

 

La comitiva judicial s'ha traslladat tres vegades al domicili de Rosa Peral en busca de proves

 

Amistats i enemistats a Wad-Ras

L'ACN informava el setembre passat que una excompanya de presó va assegurar davant la jutgessa que les recluses que han incriminat l'agent han mentit durant les seves declaracions. Aquesta dona, segons relaten fonts judicials, hauria contradit les declaracions que altres recluses van fer mesos enrere al jutjat, quan van assegurar que Peral els havia confessat que havia enverinat la seva parella sentimental, Pedro Rodríguez, per matar-lo.

D'altra banda, la testimoni que ha defensat la innocència de Peral va insistir davant la magistrada que l'acusada de l'assassinat és "una gran persona" i hauria desacreditat les altres recluses assegurant que són mentalment "inestables".

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut