La defensa de Rosa Peral demana la seva absolució i assenyala López

Crim de la Guàrdia Urbana: Albert López s'hi torna i acusa Rosa Peral del crim

L'altre agent acusat es desmarca de l'assassinat i diu que ella va incriminar-lo per avançar-se a una possible denúncia
Lluís Freixes Actualitzat
TEMA:
Policial

Pocs dies després del crim del pantà de Foix, Rosa Peral i Albert López van entrar en presó preventiva per la mort d'un altre agent de la Guàrdia Urbana trobat cremat en un cotxe. Des d'aleshores s'han acusat l'un a l'altre de l'assassinat de Pedro Rodríguez. Aquest dimecres, en el seu escrit de defensa, Peral deia que només n'havia estat encobridora, moguda per una "por insuperable" a López, la seva parella sentimental i company de la Guàrdia Urbana. Ara, López l'acusa a ella en solitari.

La víctima, Pedro Rodríguez, també era guàrdia urbà i convivia amb Rosa Peral i les seves dues filles. Segons explica Albert López i ha avançat l'ACN, Peral li va confessar "entre sanglots" que havia matat Rodríguez i li va demanar que anés a casa seva.

 

Els agents de la Guàrdia Urbana investigats pel crim del pantà de Foix s'acusen l'un a l'altre

 

La defensa explica que l'1 de maig del 2017, quan va arribar a la casa, López va notar una forta olor de lleixiu i Peral li va ensenyar el cadàver de Rodríguez amagat al cotxe que més tard apareixeria al pantà de Foix. Segons l'escrit de defensa, Peral va matar Rodríguez perquè després d'una forta discussió, l'havia agredit davant les seves filles.

López diu que ell va insistir a Peral perquè truqués a la policia per confessar l'assassinat, però ella el va denunciar a ell abans que López pogués avisar la policia.


El judici del crim de la Guàrdia Urbana

La Fiscalia i l'acusació popular els assenyala a tots dos com a autors d'un assassinat amb traïdoria i de comú acord perquè Rodríguez obstaculitzava la seva relació. Demanen 25 anys de presó per a Peral i 24 per a López, i un cop presentats els dos escrits de defensa només queda fixar la data del judici, que serà amb jurat popular.

ARXIVAT A:
Policial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut