Crida a la calma per la verola del mico: Ministeri i comunitats descarten ampliar la vacunació

No es vacunarà tothom que viatgi a països on hi ha casos de verola registrats, però sí que es reforçaran les mesures de detecció

Redacció/ACNActualitzat

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat "reforçar les mesures per a la detecció i el control" de la verola del mico, però han descartat ampliar la vacunació a tots els viatgers que es dirigeixen a països on n'hi ha casos registrats.

És una decisió que va en la mateixa línia del que ha establert la Unió Europea després que es detectés a Suècia el primer cas fora del continent africà

Aquest dimecres, després de la reunió de la Comissió de Salut Pública per analitzar la situació, la ministra de Sanitat, Mónica García, ha fet una crida a la calma i ha demanat que els diferents governs difonguin "missatges de tranquil·litat i prudència a la població". 

"Recordem, com a mesura de salut pública, evitar les informacions interessades, que també posen en risc la nostra salut."

Les alarmes van saltar quan es va detectar una variant més agressiva del virus a la República Democràtica del Congo (Reuters/Arlette Bashizi)

Es manté l'estratègia de vacunació

Per ara, doncs, es manté l'estratègia de vacunació dels grups de risc: els col·lectius amb pràctiques sexuals de risc i persones que, pel seu tipus de feina, estan més exposades al virus.

La Comissió de Salut Pública descarta per ara vacunar el 100% dels viatgers que vagin a zones afectades i ho farà "en funció del tipus de viatge i de les característiques personals".

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, també es manté la intenció de fer la donació de dosis de vacunes als països afectats, com a "principal prioritat per al control de l'emergència".

La ministra ha recordat que l'Estat té un "estoc de dosis suficient" i, a més, pot comptar amb les de la "reserva estratègica" de la Unió Europea. 

Segons García, cap comunitat autònoma ha demanat posar controls a les fronteres o als aeroports, i la reunió s'ha fet en un "clima de cooperació".

 

ARXIVAT A:
SalutGovern espanyolVerola del mico
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut