Cotxes en flames a Roger de Flor (Rafael Marchante/Reuters)

Còctels Molotov, àcid, pirotècnia i cotxes cremats, en una nova nit d'aldarulls Barcelona

Durant la protesta també s'haurien llançat almenys cinc coets pirotècnics contra un helicòpter dels Mossos, segons la policia catalana
Redaccció Actualitzat
TEMA:
Procés català

Tercera nit d'aldarulls a Barcelona en les protestes contra la sentència del procés. Quan ha acabat la massiva concentració a la cruïlla de la Gran Via i el carrer de Marina, convocada pels CDR, alguns dels assistents s'han desplaçat cap a la Conselleria d'Interior, on hi ha hagut incidents que han derivat en enfrontaments greus entre manifestants i policia. 


Els fets s'han produït al voltant de la Conselleria d'Interior, on hi ha hagut incendis provocats de diversos contenidors i també d'almenys cinc vehicles, que han quedat calcinats al carrer Roger de Flor, a pocs metres d'una benzinera. Els bombers han aconseguit sufocar l'incendi i evitar que el foc es propagués.

 

 

Així han quedat els cotxes incendiats
 

Còctels Molotov, bales de goma i coets pirotècnics

Una mica més tard, i mentre continuaven cremant diferents contenidors, la policia ha alertat del llançament de còctels Molotov als carrers de la ciutat i demanava als ciutadans que no s'acostessin a la zona de Gran Via amb Nàpols, un dels principals punts calents de la nit.

 

A més, durant la protesta s'haurien llançat almenys cinc coets pirotècnics contra un helicòpter dels Mossos, segons la policia catalana. L'Associació Unificada de Guàrdies Civils ha publicat a les xarxes un vídeo en què assegura que es veu aquest llançament del coet i l'atribueix als CDR:

 

D'altra banda, la Policia Nacional ha disparat bales de goma i el Mossos, projectils de foam.

 

Una bala de goma disparada per la Policia Nacional (Rafael Marchante/Reuters)
 

A quarts de dotze de la nit, a la cruïlla de Nàpols amb Gran Via, els Mossos i la Policia Nacional han hagut de retrocedir per la pressió dels manifestants, superiors en nombre, tot i l'ús continu de bales de goma i de foam. Els manifestants han celebrat aquesta victòria momentània. Poc després, han tornat les furgonetes policials i han ocupat de nou aquest espai.
 

Els manifestants s'han parapetat darrere de les barricades (Rafael Marchante/Reuters)


Durant tota la nit, els manifestants han construït diferents barricades amb mobiliari urbà: han desmuntat una bastida per utilitzar els seus elements al carrer. 
 

 

Barricades a l'entorn de la Conselleria d'Interior (Albert Gea/Reuters)


Una vintena de detinguts

Els Mossos han confirmat cap a la una de la matinada almenys una vintena de persones detingudes arreu del territori durant aquest dimecres per la seva presumpta relació amb actes violents en el marc de diferents concentracions i manifestacions.

D'altra banda, el SEM informa que ha atès 52 persones ferides, 32 a Barcelona ciutat.


Nit d'aldarulls davant la Conselleria

Tot plegat ha passat en una nova nit plena d'incidents, en què els Mossos han disparat projectils de foam:

 

 

Tot això, després que els manifestants hagin llançat paper higiènic com a acte de protesta davant una Conselleria d'Interior fortament custodiada pels Mossos d'Esquadra.

Per dispersar els manifestants, els agents antiavalots han avançat cap al carrer Diputació i s'han sentit trets que podrien ser de salves. Els assistents a la protesta també han empès un camió de grans dimensions amb un intent de trencar el fort cordó policial.
 

Els Mossos d'Esquadra han mantingut un estira i arronsa amb els manifestants (Rafael Marchante/Reuters)


Alguns manifestants han bolcat contenidors i han format barricades. Agents de la Policia Nacional ha actuat per desallotjar la zona. Hi ha hagut corredisses i càrregues policials. Les noves fogueres han obligat a tallar el trànsit al voltant del passeig de Sant Joan.
 

L'endemà dels aldarulls

La manifestació es fa l'endemà de les protestes en què hi va haver aldarulls a l'Eixample de Barcelona, amb càrregues policials, barricades i unes 250 fogueres a moltes de les cruïlles del voltant del passeig de Gràcia. En les protestes d'aquest dimarts hi va haver 30 detinguts a tot Catalunya, també a Tarragona, Lleida i Girona. 

Pel que fa als incidents de la nit de dimarts a Barcelona, hi ha quatre detinguts per als quals s'ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança. Ho ha decidit el jutjat d'instrucció 20 de Barcelona, en funcions de guàrdia de detinguts. Tots quatre estan investigats per desordres públics, atemptat a l'autoritat, lesions i danys.

ARXIVAT A:
Procés català Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut