Imatge de l'incendi en l'agulla de la catedral de Rouen (Prefectura de Normandia)

Crema l'agulla de la catedral de Rouen, una de les més emblemàtiques de França

El temple ha estat evacuat, no hi ha víctimes i tampoc hi ha desperfectes importants a l'edifici, que està en obres

Redacció/AgènciesActualitzat

L'agulla de la catedral gòtica de Rouen, capital de la regió francesa de la Normandia, s'ha incendiat aquest dijous durant el transcurs d'unes obres.

El foc, l'origen del qual encara no s'ha determinat, ha començat al migdia i els bombers l'han controlat en poca estona. No hi ha hagut ferits i, segons la ministra de Cultura francesa, Rachida Dati, que s'ha desplaçat a Rouen, l'edifici no ha patit desperfectes importants i se n'ha conservat l'interior i les obres d'art. 

L'incendi, que ha provocat una gran columna negra de fum que s'alçava des de l'agulla, ha quedat extingit cap a les cinc de la tarda. Els sis treballadors, que hi havia en aquell moment a la catedral, i que són els que han donat l'alarma, han estat evacuats.

L'alcalde de la ciutat, Nicolas Mayer-Rossignol, ha explicat en una publicació al seu compte a la xarxa social X que l'origen del foc és "desconegut".


En les últimes setmanes, l'agulla de la catedral estava envoltada de bastides i una coberta blanca que la tapava.


Joia arquitectònica i inspiració de Monet

La catedral de Rouen data del segle XII i és considerada una joia de l'arquitectura gòtica de l'època medieval francesa. Durant el segle XIX, el temple va inspirar diverses pintures de l'artista impressionista Claude Monet, que va elevar encara més la seva fama mundial.

Les escenes de l'agulla en flames recorden les imatges dramàtiques de l'incendi de 2019 a la catedral de Notre-Dame de París. Com aquest, el fos també va començar durant unes obres de renovació.

A més, a l'abril d'aquest any un altre incendi va arrasar l'edifici històric de la Borsa de Copenhaguen, un dels més emblemàtics de la capital de Dinamarca, i va enderrocar-ne l'agulla. Bona part dels murs exteriors es va esfondrar posteriorment.

ARXIVAT A:
IncendisEsglésiaFrança
Anar al contingut