Creix l'angoixa dels ciclistes des de l'atropellament de Castellbisbal: "N'estem cansats"

Creix l'angoixa dels ciclistes des de l'atropellament de Castellbisbal: "N'estem cansats"

Aquest any han mort sis ciclistes a les carreteres catalanes i 35 han resultat ferits greus

''Els conductors van molt nerviosos dins del cotxe", diu Àngel Alvarado, del Club Ciclista Sant Feliu, que demana més consciència a la carretera quan hi ha un grup de ciclistes.

Fa molt que el col·lectiu denuncia la inseguretat que pateix, però des de fa una setmana viu amb més por i impotència, després de l'atropellament a Castellbisbal, al Vallès Occidental, amb dos ciclistes morts i un ferit crític. El jutge va enviar a presó provisional el conductor que els va envestir, en una acció intencionada, segons un dels testimonis.

Uns 300 ciclistes han homenatjat aquest diumenge els seus companys amb una pedalada a la carretera de les Costes del Garraf i han exigit a les administracions més seguretat i que endureixin les penes per als infractors. "Estem cansats de tantes morts, som fràgils", ha denunciat Lilián Rodríguez, portaveu del Club de Ciclista de Cubelles, en declaracions a l'ACN.

Per avançar cal deixar un metre i mig lateralment i envair el carril contrari. No fer-ho pot comportar la retirada de 6 punts del carnet.

Aquest any han mort sis ciclistes a les carreteres, 35 han resultat ferits de gravetat i 293, ferits lleus a Catalunya.

Hem acompanyat un grup que surt cada diumenge al matí de ruta pel Baix Llobregat:

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut