La denúncia de Seül arriba el mateix dia que Corea del Nord publicita un vídeo d'exercicis de llançament de multicoets a gran escala (Reuters)

Corea del Nord insisteix amb els globus plens d'excrements contra Corea del Sud

El govern de Seül adverteix la població que s'abstingui de tocar-los i que denunciïn la localització a l'exèrcit o la policia

RedaccióActualitzat

Ho van fer a començaments de setmana i ho han tornat a fer. Des de Corea del Nord han tornat a fer servir globus per enviar un missatge a Corea del Sud, un sistema d'enviament de propaganda habitual entre tots dos països per superar la fèrria frontera que els separa des dels anys 50.

La diferència és que ara el missatge que el règim de Pyongyang envia al seu enemic del sud és no només ofensiu sinó que també pot suposar un perill per a la salut. Els globus porten una càrrega d'excrements i escombraries

Dimarts en va enviar 260 i ara n'han tornat a enviar una segona tongada

El ministre de Defensa sud-coreà, Chung Won-shik, ha dit que la nova ofensiva de Corea del Nord és un acte "inimaginablement mesquí i de baixa qualitat". 

En canvi, Corea del Nord els defineix com a "regals de sinceritat" i amenaça d'enviar molts més globus amb la pudent càrrega. Asseguren que són una represàlia pels anys de propaganda de Corea del Sud fomentant la deserció i ajudant els activistes polítics contra el govern de Kim Jong-un. 

Els enviaments de sud a nord eren d'aliments, dolços, medecines, diners i memòries USB carregades amb música, videoclips i sèries protagonitzades pels ídols del K-pop, prohibits a Corea del Nord. Els enviaments de nord a sud són bosses d'excrements i escombraries. 

Policies de Corea del Sud envolten un dels globus carregats amb excrements (Reuters)

La segona descàrrega de globus sobrevola el cel de Seül i els dirigents de la ciutat han demanat a la població que s'abstingui de tocar-los quan caiguin i que avisin policia i exèrcit donant referències de la localització. Alerten que es tracta de material i enviament "que estan manipulant els militars". 

El Parlament de Seül va aprovar una llei a finals del 2020 que prohibia l'enviament de fullets de propaganda cap al Nord, una mesura criticada per alguns ciutadans, que consideren que vulnera la llibertat d'expressió.

 

ARXIVAT A:
Corea del NordCorea del Sud
Anar al contingut