Kim Jong-un, envoltat de centrifugadores d'urani, en una localització desconeguda (Reuters)

Corea del Nord exhibeix per primer cop una planta de centrifugadores d'urani

Kim Jong-un hauria visitat la planta i demanat incrementar la producció per a les armes nuclears

RedaccióActualitzat

Per primera vegada, Corea del Nord ha fet públiques a través de l'agència KCNA imatges d'unes instal·lacions d'enriquiment d'urani, un material indispensable per fabricar armes nuclears.

Envoltat per enginyers i per centenars de suposades centrifugadores d'urani, Kim Jong-un ha apressat els treballadors a produir més material per a les armes nuclears tàctiques, cosa que contravé nombroses resolucions de les Nacions Unides.

A les imatges, el líder nord-coreà està acompanyat per Hong Sung-mu, una de les principals figures del programa nuclear del país.  

No s'han fet públiques, per això, la data de la presa de les imatges ni la localització exacta d'aquestes instal·lacions.

Fins ara el règim nord-coreà mai no havia mostrat públicament cap de les seves instal·lacions per obtenir urani-235, tot i que havia permès a figures com el científic nord-americà Siegfried Hecker visitar a principis de la dècada passada un recinte al Centre de Recerca Nuclear de Yongbyon (uns 100 quilòmetres al nord de Pyongyang) que contenia unes 2.000 centrifugadores de gas.

Kim ha defensat que l'arsenal nuclear del país és vital per fer front a les amenaces dels Estats Units i els seus aliats, per a "l'autodefensa i la capacitat d'atac preventiu", ha dit.

Les imatges de la visita de Kim Jong-un a la planta són inèdites (Reuters)

S'eleva la tensió

Corea del Sud ha condemnat Corea del Nord per aquesta exhibició de la instal·lació d'enriquiment d'urani i ha assegurat que mai acceptarà la possessió d'armes nuclears per part de Pyongyang.

Des dels Estats Units, el portaveu de seguretat nacional de la Casa Blanca, John Kirby, no ha comentat les imatges. "Simplement diria que seguim supervisant la progressió de Corea del Nord, tant en les seves ambicions nuclears obertes com en la seva tecnologia i programa de míssils balístics", ha dit.

Aquest divendres, el líder nord-coreà ha rebut la visita de l'exministre de Defensa rus i ara cap del Consell de Seguretat, Serguei Xoigú.

Corea del Nord està proveint Rússia d'armament en la guerra d'Ucraïna, inclosos míssils balístics de nova producció.

Kim Jong-un, armat, en una altra de les imatges difoses aquest divendres (Reuters)
ARXIVAT A:
Corea del Nord
Anar al contingut