Corea del Nord envia globus amb escombraries i excrements a Corea del Sud

Seria la resposta als enviaments que des del Sud els fan amb material audiovisual o amb golafreries que el règim de Pyongyang té prohibits

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha variat l'ús de globus per enviar propaganda a Corea del Sud, una pràctica habitual entre tots dos països des de la guerra als anys 50.

Ara, Pyongyang n'hi ha fet arribar 260 de carregats amb bosses d'escombraries. Les autoritats del Sud han recomanat a la població que no les toqui, perquè n'hi ha que duen caques i podrien causar un problema de salut pública.

Fins i tot, han recomanat als habitants d'algunes zones que restringeixin les activitats a l'aire lliure. També hi ha trobat piles i consideren que representen un risc de contaminació química. Els globus, arrossegats pel vent, han aterrat en vuit de les nou províncies de Corea del Sud.

De fet, no és la primera vegada que hi envien productes de rebuig, com a protesta pels globus que Corea del Sud envia al Nord amb material audiovisual o amb golafreries que allà estan prohibits. Això inclou des de dispositius USB amb videoclips de música pop fins a barretes de xocolata amb fruits secs.

El Parlament de Seül va aprovar una llei a finals del 2020 que prohibia l'enviament de fulletons de propaganda cap al Nord, una mesura criticada per alguns ciutadans, que consideren que vulnera la llibertat d'expressió.

ARXIVAT A:
Corea del Nord
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut