Celestino Corbacho serà el número 3 de la llista de Valls
Celestino Corbacho, amb Manuel Valls durant la precampanya del 26M (ACN)
Barcelona

Corbacho se suma a Ciutadans i deixa Valls amb 2 regidors a l'Ajuntament de Barcelona

L'exministre i exalcalde socialista va votar dissabte a favor de Colau com a alcaldessa

RedaccióActualitzat

Celestino Corbacho deixa el grup municipal de Manuel Valls i s'integra com a independent al grup de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona. Ell mateix ho ha comunicat al president del grup parlamentari de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa.

Corbacho, que es va presentar a les municipals com a independent en el número 3 de la llista de Manuel Valls, respon així al trencament de relacions amb Valls decidit per Ciutadans aquest dilluns, amb el vot favorable a Colau com a motivació explícita.

D'aquesta manera, el polític exsocialista s'afegeix al grup de tres regidors de Cs a l'Ajuntament, Mari Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló, mentre que Valls es queda només amb l'altra regidora escollida de la seva llista, Eva Parera, que es va presentar com a número 4.

Aquest dissabte, durant el ple d'investidura celebrat al Saló de Cent, Corbacho, juntament amb Valls i Parera, va votar a favor d'Ada Colau per impedir que Ernest Maragall fos alcalde.

Cs ja havia avançat la setmana passada que aquesta decisió no li agradava i que eren partidaris de votar a favor de Jaume Collboni, el representant socialista, tot i que no tenia cap opció real de ser alcalde.

 

 

Aquest dimarts, Corbacho i Valls s'han reunit per analitzar la situació, però ni l'un ni l'altre han donat detalls de la trobada. A la tarda, Corbacho ha parlat amb Carrizosa i li ha comunicat la decisió de trencar amb l'exprimer ministre francès.

 

Més de 40 anys al PSC-PSOE

Nascut a Extremadura, Celestino Corbacho és un dels polítics socialistes catalans amb més recorregut: militant des del 1976 i regidor de l'Hospitalet de Llobregat des del 1983, el 1994 va convertir-se en alcalde d'aquesta ciutat.

Va ser-ho durant 14 anys, fins al 2008, quan va passar a ser ministre de Treball i Immigració al segon govern de Rodríguez Zapatero, càrrec  que va ocupar només durant dos anys i mig.

També va ser president de la Diputació de Barcelona entre el 2004 i el 2008 i diputat al Parlament de Catalunya durant 4 legislatures.

 

Celestino Corbacho, en una imatge d'arxiu, intervenint al Parlament de Catalunya

 

Va deixar el PSC-PSOE el gener del 2018, i pocs mesos després va començar un acostament a Ciutadans, partit amb el qual va estudiar ajuntar-se per tornar a l'Ajuntament de l'Hospitalet.

El setembre va donar suport explícit a aquest partit, i finalment al febrer va anunciar-se que s'integrava a la candidatura de Manuel Valls per Barcelona com a número 3.

 

ARXIVAT A:
Manuel VallsCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut