Així ha començat la baralla multitudinària al Parlament de Turquia (Reuters/Cagla Gurdogan)

Cops de puny, sang i dos ferits en una nova baralla al Parlament de Turquia

La batalla campal ha començat quan un diputat del partit d'Erdogan ha propinat un cop de puny a un diputat d'esquerres que reclamava la llibertat d'un membre del seu partit

Redacció/AgènciesActualitzat

Escenari surrealista, tot i no ser la primera vegada que passa, al Parlament de Turquia. Un debat sobre l'exdiputat Şerafetti̇n Can Atalay, que és a la presó acusat d'organitzar protestes contra el govern el 2013, ha derivat en una baralla a cops de puny.

El Parlament turc s'ha reunit en sessió extraordinària aquest divendres, convocada per l'oposició, per debatre sobre aquesta personalitat, que va ser desposseïda del seu escó arran d'una condemna per "intent d'enderrocar el govern" quan va participar en les protestes antigovernamentals multitudinàries fa 11 anys.

Erkan Bas, líder de TIP, amb un retrat de Can Atalay, el diputat empresonat (Umit Bektas / Reuters)

En aquesta sessió, Ahmed Sik, diputat de l'oposició del partit d'esquerres TIP, ha reclamat que Atalay fos admès a l'assemblea i ha acusat el partit de Recep Tayyip Erdogan de ser "l'organització terrorista més gran de Turquia". Però, tot seguit, Alpay Özalan, diputat del partit d'Erdogan i exfutbolista de Besiktas, Fenerbahçe i Aston Villa, s'ha aixecat de la seva cadira i li ha etzibat un cop de puny a la cara.

Imatges que parlen per si soles

Després, caos a la sala, i unes imatges que parlen per si soles. La sessió, que ha acabat amb restes de sang a terra i almenys dos ferits, s'ha hagut de suspendre per l'alta tensió acumulada.

Així s'ha viscut el moment:


Crisi al Parlament de Turquia

Tot i haver aconseguit un escó en les eleccions de l'any passat i després que el Tribunal Constitucional hagués demanat la seva posada en llibertat --assegurant que tenia immunitat com a diputat--, Can Atalay continua a la presó. El motiu? Que el Tribunal Suprem ha ignorat la decisió del Constitucional.

Les contradiccions entre els dos tribunals han obert una profunda crisi al país que s'ha escenificat, novament, amb una baralla multitudinària al Parlament de Turquia.

 

ARXIVAT A:
Turquia
Anar al contingut