Càrregues dels antiavalots als manifestants pel Dret a l'Habitatge contra la fira The District, la més gran del sector immobiliari a Europa (3Cat)

Cops de porra i un detingut en la protesta contra la fira immobiliària The District de Barcelona

La detenció s'ha fet a l'edifici del Districte Administratiu de la Generalitat, on un grup d'activistes han anat després que els antiavalots els impedissin entrar al saló per denunciar que promou l'especulació

RedaccióActualitzat

Cops de porra en les càrregues d'agents antiavalots contra els manifestants i un detingut en les protestes contra el saló The District, que ha començat aquest dimecres a la Fira de Barcelona. Entitats socials i pel dret a l'habitatge han convocat una concentració a les portes de la Fira de la Gran Via a l'Hospitalet, per denunciar el que titllen de "saló de l'especulació". 

Durant el matí els manifestants s'han concentrat davant dels pavellons de la Fira de Barcelona a la Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, on han intentat traspassar el cordó policial que protegia l'accés.

A les portes del recinte hi ha hagut un estira-i-arronsa entre policies i activistes, fins que la corda s'ha tensat del tot quan els manifestants han llançat pols de colors als antiavalots, que han respost amb càrregues i cops de porra.

No és el primer cop que hi ha protestes contra aquest saló. 

The District, la fira immobiliària més gran d'Europa

The District, que se centra sobretot en les inversions en el sector immobiliari, tindrà durant tres dies la participació de fins a 300 firmes, que presentaran els seus projectes perquè els participants hi puguin invertir. 

Els organitzadors esperen que aquesta edició sigui un èxit, ja que hi ha més inscrits que mai, i també perquè aquest any el certamen coincideix amb la celebració a Barcelona de la Copa Amèrica, i compten que també sigui un reclam de participants.

La pols de colors que han tirat els manifestants (3Cat)

Una Copa Amèrica que també ha estat motiu de protestes dels veïns i veïnes de Barcelona que consideren que aquests esdeveniments de masses alteren el normal funcionament de la ciutat. 

Marta Espriu, de la plataforma Enfonsem The District, diu que la ciutat s'està convertint en un circ de fires:

"S'hi han sumat tota una sèrie de moviments socials, com per exemple moviments feministes, ecologistes, de sindicalisme laboral. Són més d'un centenar de col·lectius que mostren el seu rebuig a aquest format de model econòmic. La ciutat de Barcelona sembla que s'està convertint en una mena de circ per a la celebració d'aquest format de fires."

Els activistes han intentat trencar un cordó de seguretat i els agents els hi han impedit, a escassos 100 metres de l'entrada de la fira. Han anat al metro per passar a l'altre costat, on els Mossos també els han bloquejat i no els han deixat passar.

En una de les càrregues policials, una dona ha quedat ferida i ha estat atesa pels serveis d'emergència. Els manifestants, que van amb capelines de colors, han tornat a passar a la banda de la fira sense aconseguir entrar-hi i de nou han anat cap al metro. 

Moment en què els manifestants accedien al metro (3Cat)

Entren al Districte Administratiu

Aquest cop un centenar d'activistes s'han dirigit al Districte Administratiu de la Generalitat, situat al carrer del Foc i a pocs metres dels pavellons de Fira de Barcelona. A l'edifici, s'hi agrupen alguns departaments de les conselleries de Territori i Habitatge, Igualtat i Feminisme, Economia i Presidència, i uns quants manifestants han pujat a la segona planta, on hi ha l'Institut Català d'Energia (Icaen).

Els manifestants dins el Districte Administratiu (ACN/Albert Hernández)

El grup ha irromput a l'edifici llançant pols de pintura de colors i cridant consignes a favor del dret a l'habitatge com "Gent sense casa, cases sense gent", i els que han pujat han exigit parlar amb algun responsable del govern.

En aquest lloc, els Mossos han detingut una persona acusada de trencar un vidre, segons han confirmat fonts de la policia. Per la seva banda, Alerta Solidària ha denunciat que els agents han fet fotografies als manifestants.

Al cap d'una estona n'han sortit, i la protesta ha quedat desconvocada.

En la primera edició fa dos anys, els activistes en favor d'un habitatge digne van aconseguir entrar al recinte i boicotejar la inauguració. En l'edició de l'any passat les protestes també van acabar amb detinguts.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHabitatge
Anar al contingut