Carrers buits i vehicles militars destruïts a Torske, a Donetsk, aquest dissabte (REUTERS / Yevhen Titov)

Cop dur d'Ucraïna a Rússia al front de Donetsk: Moscou admet 63 soldats morts

Ucraïna va llançar una sèrie d'atacs la vigília de Cap d'Any sobre una desena de posicions russes a Donetsk i xifra en 400 els soldats russos morts

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Defensa de Rússia ha admès la mort de 63 soldats en el bombardeig de les forces ucraïneses d'un quarter provisional de l'exèrcit rus a Makíivka, a la regió ocupada de Donetsk, el 31 de desembre.

El portaveu de la Defensa russa, Ígor Konaixénkov, ha concretat que l'atac va ser amb sis míssils Himars --produïts als Estats Units--, dos dels quals van ser abatuts pels sistemes de defensa aèria russa.

"Com a resultat de l'atac amb quatre míssils amb una ogiva altament explosiva en punt de desplegament temporal, 63 soldats russos han mort. Els seus familiars rebran tota l'ajuda i el suport necessaris", ha explicat aquest dilluns Konaixénkov, en la seva compareixença de premsa diària. No és habitual que el Kremlin doni informació sobre les seves baixes.

En un vídeo publicat a les xarxes i amb la ubicació verificada per Reuters, es veu un edifici reduït a runes a Makíivka, a 5 quilòmetres de la ciutat de Donetsk. Es tracta d'una antiga escola professional, reconvertida en caserna on s'haurien instal·lat els soldats russos.


Atac contra equipament de l'exèrcit rus a les portes de Cap d'Any

La pista que hauria indicat a la intel·ligència ucraïnesa la ubicació dels soldats és l'activitat dels seus telèfons mòbils en la vigília de l'any nou.

Les autoritats de l'autoproclamada república de Donetsk van confirmar el bombardeig de l'antiga escola al voltant de la mitjanit, durant la celebració del Cap d'Any, amb un centenar de morts.

També van apuntar que s'hi amagava equipament i munició de l'exèrcit rus al front de Donetsk, a pocs quilòmetres de Makíivka.

Per la seva part, l'exèrcit ucraïnès ha afirmat que deu punts d'equipament militar rus van ser destruïts la nit del 31 de desembre. Inicialment, ha donat una xifra de baixes superior a la del Kremlin: 400 soldats russos morts.

En un segon comunicat, l'Estat Major de Kíiv ha dit que estan avaluant el balanç de víctimes. En qualsevol cas, tot apunta que és un dels atacs més mortífers que ha rebut Rússia en els onze mesos d'invasió a Ucraïna.

Militars ucraïnesos preparen obusos per disparar cap a posicions de les tropes russes, a la regió de Donetsk, aquest diumenge (REUTERS / Anna Kudriavtseva)

Tercera jornada d'atacs massius russos

El bombardeig a Makíivka ha estat respost per Rússia en una nova jornada de bombardejos massius amb míssils i drons arreu d'Ucraïna. L'exèrcit ucraïnès assegura que ha abatut una quarantena de projectils.

D'aquests, nou van ser destruïts sobre les regions de Dnipropetrovsk i Zaporíjia, al sud del país. A la regió de Kherson, diversos míssils han impactat al mercat de la localitat de Berislav, amb cinc ferits.

A Kíiv, l'alcalde Vitali Klitxkó ha informat d'un atac a gran escala amb una quarantena de "drons kamikaze" de fabricació iraniana. La capital ucraïnesa ha estat la més afectada en els tres dies de bombardejos consecutius.

Els atacs han provocat talls d'electricitat durant un cap de setmana marcat per les celebracions de Cap d'Any.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut