Berga

Consum del confinament: pernils sencers, vitamina C i màquines de tallar cabells

Al principi de la crisi sanitària, productes com el paper higiènic es van arribar a esgotar. Ara, els costums, els gustos i les necessitats, després de setmanes de confinament, han canviat.

Núria Bacardit / Ferran PratActualitzat

Les tendències de consum vinculades al confinament han canviat respecte a abans que esclatés la pandèmia del coronavirus. Tenir més temps, de ben segur, també ha influït en la compra d'alguns dels productes que estan triomfant.

Al principi de la crisi sanitària, productes com el paper higiènic es van arribar a esgotar. Ara els costums, gustos i necessitats, després de setmanes de confinament, han canviat, i, per exemple, productes com pernils sencers es venen com llonganisses.

Jordi Guixé, xarcuter:

"No és com a la campanya de Nadal, però bé, és una petita sorpresa enmig de la baixada de vendes que hi ha hagut. S'ha incrementat la venda un 20%. La peça sencera. Al detall és una altra cosa. Però en peça un 20% és molt."


En alguna botiga d'estris i menjar per a animals se'ls ha acabat una eina que abans gairebé ni venien: els tallaungles per a gossos.

Xavi Orcajo, botiga d'animals:

"Aquests dies de confinament. Amb els gossos tantes hores a casa o sense sortir tant, el que passa és que els creixen molt les ungles i ens hem trobat que hi ha molta gent que ens ve a comprar les tisores per tallar les ungles dels gossos i s'acaben. I quan intento aconseguir-ne, hi ha proveïdors que ja no en tenen."


I la dèria per fer pastissos, pa, magdalenes o galetes ha augmentat. Molts ocupen les hores de confinament a la cuina, fent pastisseria. La farina s'ha esgotat a molts supermercats, i els motlles per fer els pastissos, també. En molts llocs n'han venut el triple i gairebé no els en queden.

A més, en algunes botigues d'electrodomèstics també estan a punt d'esgotar les maquinetes per tallar els cabells.

Montse Serra, botiga d'electrodomèstics:

"Estem venen molts tallacabells perquè la gent no pot anar a la perruqueria i venen a comprar, sobretot els homes. Ens en deuen quedar un parell o tres."


Els herbolaris no donen l'abast amb plantes i extractes per enfortir el sistema immunològic. De vitamina C, n'estan venent el triple.

Roser Cardona, herbolària:

"Ho havíem esgotat totalment; per sort en vaig poder proveir d'una casa. Gairebé està esgotat a totes les marques."

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut