A la publicació de les les primeres assignacions s'hi accedeix amb el DNI i una contrasenya
A la publicació de les les primeres assignacions s'hi accedeix amb el DNI i una contrasenya (Europa Press/Kike Rincón)

Consulta si has entrat a la universitat que volies: les primeres assignacions, publicades

La matrícula dels assignats en primera preferència serà del 12 al 17 de juliol, i la segona assignació de places es publicarà el 22 de juliol

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dimarts, els estudiants catalans que han fet la preinscripció per anar a la universitat ja poden consultar si els han assignat els estudis i el centre que havien sol·licitat.

La publicació d'aquesta informació a la qual s'accedeix amb el DNI i una contrasenya a través d'aquest enllaç i que s'ha avançat un dia, correspon a la primera assignació de les places universitàries per al curs 2024/25, i obre el calendari als nous estudiants de grau per matricular-se a partir de divendres.

A més, aquest dijous es coneixeran les notes de tall per accedir a la universitat a Catalunya, que marquen la qualificació mínima d'aquest any amb la qual els estudiants han accedit als estudis que demanaven en primera assignació.

Entre els dies 11 i 15 de juliol, el Departament de Recerques i Universitats permetrà realitzar el tràmit d'assignació definitiva, que estarà vigent alhora que les matriculacions. Així, el calendari és el següent:

  • Matrícula dels assignats en primera preferència: del 12 al 17 de juliol
  • Publicació de les reclamacions que entren en primera preferència: 16 de juliol
  • Matrícula de les reclamacions que entren en primera preferència: 17 de juliol
  • Publicació de la segona assignació de places: 22 de juliol
  • Tràmit per continuar en el procés d'assignació de places: del 22 de juliol al 27 d'agost
  • Matrícula de la segona assignació: del 23 de juliol al 25 de juliol


Calendari de les properes assignacions

Després que es publiqui la segona assignació el 22 de juliol, del 4 de setembre al 22 d'octubre sortiran setmanalment les noves assignacions, fins a arribar a la desena i última. Les dates són les següents:

  • Tercera assignació: 4 de setembre (matriculació els dies 5 i 6 de setembre)
  • Quarta assignació: 12 de setembre (matriculació el dia 13 de setembre)
  • Cinquena assignació: 18 de setembre (matriculació el dia 19 de setembre)
  • Sisena assignació: 25 de setembre (matriculació el dia 26 de setembre)
  • Setena assignació: 1 d'octubre (matriculació el dia 2 d'octubre)
  • Vuitena assignació: 8 d'octubre (matriculació el dia 9 d'octubre)
  • Novena assignació: 15 d'octubre (matriculació el dia 16 d'octubre)
  • Desena assignació: 22 d'octubre (matriculació el dia 23 d'octubre)


Pendents de les notes de tall

Mentre no es coneixen les notes de tall de 2024, els estudiants es poden fer una idea de la que necessiten si prenen com a referència les de l'any passat. El 2023, i per dotzè any consecutiu, la nota de tall més alta va correspondre al doble grau de Física i Matemàtiques a la UAB amb un 13,436; seguida dels mateixos estudis a la UB amb un 13,318 i de Dret i Relacions Internacionals a la UAB amb un 13,084. Just al darrere, Medicina a la UB amb un 13,040; Medicina a la UPF amb un 12,980 i Matemàtiques a la UPC amb un 12,925.

 

Selectivitat amb les matemàtiques suspeses

Abans de poder matricular-se a la universitat, els estudiants van rebre les notes de la selectivitat el 20 de juny. Aquest any, la nota més alta de la fase obligatòria ha estat un 9,90. Cap dels 33.960 alumnes que s'hi van presentar van obtenir un 10, la màxima puntuació en aquesta part de les proves.

En total, el 97% dels estudiants han superat la fase obligatòria, que correspon a 32.946 alumnes. És un percentatge d'aprovats molt similar als anys anteriors. De fet, fa quatre anys que se situa en un 97%.

Tot i això, els exàmens han encès les alarmes pel que fa a les proves de matemàtiques del batxillerat científic, que han obtingut una nota mitjana de 4,87. Per tant, un suspens.
 

Nova oportunitat: les PAU de setembre

Per tots aquells estudiants que no van poder fer les PAU al juny, o que no hagin obtingut una nota satisfactòria, del 22 al 25 de juliol estarà obert el tràmit de matriculació per fer els exàmens al setembre.

Les proves es faran els dies 3, 4 i 5 de setembre, i els resultats se sabran el 17 de setembre, amb possibilitat de demanar revisió fins al dia 19 de setembre.

ARXIVAT A:
Educació UniversitatSelectivitat
Anar al contingut