La nova app de la seguretat social
La nova app està disponible per a Apple i per a Android (3Cat)

Consulta la vida laboral i la cotització des del mòbil: nova app de la Seguretat Social

La nova aplicació, que es diu Importass, ofereix funcionalitats personalitzades per a autònoms, artistes, alumnes en pràctiques o persones empleades a la llar

RedaccióActualitzat

Accedir a la vida laboral, descarregar un informe, revisar altes i baixes, accedir a les bases de cotitzacions o sol·licitar el número de la Seguretat Social. Són algunes de les funcionalitats de la nova aplicació per a mòbils que ha presentat aquest dilluns el Ministeri de Seguretat Social. Es diu Importass i ja es pot descarregar tant per a dispositius d'Apple com d'Android.

La nova aplicació ofereix perfils específics amb funcions personalitzades per a autònoms, persones empleades a les llars o que en tenen de contractades, artistes i, per primera vegada, alumnes en pràctiques, encara que no estiguin remunerades, que des del gener cotitzen a la Seguretat Social.

"No es tracta de substituir els mitjans, sinó d'ampliar i sumar", ha explicat la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz. En la presentació ha destacat que l'app permet rebre avisos personalitzats i notificacions, accedir amb identificació biomètrica --sempre que s'hagi accedit prèviament amb Cl@ve Permanent-- o descarregar documents i tenir-los guardats al dispositiu, sense necessitat de tenir connexió a internet.

La identificació a l'aplicació es farà a través dels canals habituals: DNI electrònic, SMS o clau digital --només per a Android--. 

A través de la nova app, es poden fer servir les funcionalitats del portal Import@ss, que funciona des del 2021. Això també inclou accés al contracte laboral o al conveni col·lectiu, entre d'altres.
 

Funcionalitats per a cada perfil

El director general de la Tresoreria General de la Seguretat Social, Andrés Harto, ha subratllat que un dels objectius principals és acostar-se als joves, "un col·lectiu prioritari per a nosaltres", assegura. "A través del telèfon mòbil, des d'aquest inici de curs, tenen accés a tota la informació sobre la cotització de les pràctiques formatives", ha destacat.

Segons ha dit, ja són 700.000 els alumnes en pràctiques que estan cotitzant a la Seguretat Social.

Per aquesta raó, aquest nou servei recull tota la informació tant per a estudiants que començaran les pràctiques, com per als que ja les han començat, amb la possibilitat que cadascú pugui accedir al seu perfil personal o consultar una guia completa per resoldre dubtes.

D'altra banda, des del perfil d'autònoms es pot accedir a tota la informació i tràmits disponibles si s'està donat d'alta o es començarà a treballar per compte propi, com tramitar l'alta i la baixa, modificar la base de cotització, consultar rebuts o simular les quotes segons els rendiments.

En el cas de feines de la llar, tant si es treballa en l'entorn domèstic com si es vol contractar algú per treballar a casa, es pot accedir a tràmits com calcular la quota a pagar a la Seguretat Social, tramitar una alta o una baixa o actualitzar el salari i jornada de la persona empleada.

Per últim, en l'apartat per al col·lectiu d'artistes està disponible la informació i els tràmits per als qui treballen en aquest sector i permet gestionar la situació d'inactivitat, sol·licitar la devolució d'ingressos o la baixa al cens d'artistes.

 

Anar al contingut