Senyal que avisa de la presència d'un radar

Consulta els radars que més multen: el de l'AP-7 Ulldecona-Amposta lidera el rànquing

A Catalunya, es posa una multa cada 42 segons per excés de velocitat a les carreteres

Redacció / ACNActualitzat

Si aquest cap de setmana heu de tornar a casa per carretera després de les vostres vacances, hi ha dos punts de la xarxa viària catalana als quals haureu de prestar especial atenció. Són els dos on hi ha els radars fixos que més multen al nostre país per excés de velocitat, una mitjana de 160 multes diàries cadascun.

El rei de les multes és el radar situat al tram de l'AP-7 sentit Barcelona entre Ulldecona i Amposta. L'any passat, va detectar 59.036 conductors que van superar la velocitat màxima de 120 quilòmetres/hora en aquell punt. El valor total de les multes imposades va ser de 6,6 milions d'euros.

El segon radar que més multes posa és a la C-31, sentit Palamós, a Castell d'Aro. L'any 2022, va deixar constància de 57.927 conductors que van superar els 80 quilòmetres hora que té com a límit aquest tram viari. Les sancions imposades van sumar 6,5 milions d'euros.

No és cap sorpresa que aquests dos radars siguin els que més multen de Catalunya. De fet, són els que han detectat més infractors en el conjunt dels últims deu anys. A força distància, amb 36.099 conductors enxampats l'any passat, trobem el radar situat a la C-17 a Aiguafreda, sentit Barcelona. Aquí podeu consultar la resta de radars que completen la llista dels 10 que més multen a Catalunya.

 

 

Una multa cada 42 segons

L'any passat el Servei Català de Trànsit va posar 758.659 multes per excés de velocitat, xifra que equival a una multa cada 42 segons. L'import total reclamat va ser de 83,2 milions d'euros, unes xifres similars a la mitjana dels últims 10 anys.

La realitat, però, és que no totes les multes imposades s'acaben cobrant. S'han de descomptar els recursos guanyats davant d'algunes sancions, així com les que prescriuen ja sigui per terminis legals durant la seva tramitació o la mort de l'infractor. També s'ha de tenir en compte que la quantitat a pagar baixa al 50% si es fa un pagament durant els 20 primers dies després de la notificació.

Si el conductor és estranger, el procés encara és més complicat. Des de fa anys una empresa externa a la Generalitat s'encarrega del cobrament de les multes a residents d'altres països de la UE, tot i que ara mateix el concurs està pendent d'adjudicació.

Segons les últimes dades de Transit, la suma pagada fins ara en concepte d'infraccions del 2022 era de 25 milions d'euros, lluny dels 83,2 reclamats. També s'està a l'espera de cobrar el 31,9% de l'import dels expedients de l'any 2021, i un 26% dels referents al 2020. En els últims 10 anys, s'han imposat 7,6 milions de multes per un valor de 841,7 milions d'euros, dels quals quedaria pendent de cobrar una cinquena part.

Aquí podeu consultar el mapa dels radars de Catalunya:

 

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut