Els rescats de boletaires han augmentat els últims anys (ACN/Estefania Escolà)

Consells de seguretat per a boletaires: set claus per no prendre mal al bosc

Utilitzar telèfon mòbil, anar acompanyat o comprovar la previsió meteorològica són alguns dels consells dels Bombers
Redacció
TEMA:
Bombers

Cada tardor són notícia els accidents o les desaparicions de boletaires; per això, els serveis d'emergència insisteixen que cal seguir alguns consells bàsics a l'hora de sortir al bosc.

1. El primer és comprovar la previsió meteorològica des de casa i informar-se bé sobre les característiques de la zona, si és un lloc que no coneixem. En aquest sentit, és una bona idea fer servir el telèfon mòbil o GPS per guardar la ubicació del punt exacte on hem deixat el cotxe.

2. El telèfon, que es pot combinar amb un mapa físic, també serà d'utilitat per orientar-se i per trucar al 112 en cas de perdre's. També cal recordar punts de referència per orientar-se: camins, barrancs, etc.

3. I un consell que no sempre es compleix: caldria que no anem sols al bosc i mantinguem contacte visual o verbal amb qui ens acompanya. En aquest sentit, el micòleg Enric Gràcia ho té clar:

"Com a boletaire, t'he de dir que no vagis mai sol. Conec molta gent que ho fa, sobretot gent gran, i no hauria de ser així."

4. A més, recorda el risc que suposa sortir a buscar bolets just després que hagi plogut, perquè les pedres i els troncs que hi ha per terra patinen i "caminar es fa molt inestable".

5. També en funció de l'edat, els Bombers recomanen que siguem conscients de la nostra condició física i evitem les zones abruptes i on hi hagi risc de precipitar-se.

6. Així mateix, apunten que cal anar al bosc amb menjar, aigua i amb l'equipament adequat. La roba de colors vius pot facilitar la vostra localització si us perdeu.

7. Per últim, hem de tenir present que en aquesta època el dia s'escurça: s'ha de planificar la tornada per arribar amb temps al punt de partida abans que es faci de nit.

ARXIVAT A:
Medi ambient Bombers
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut