Autocars a la Zona Universitària en direcció a Gavà com a alternativa a l'R2 (3Cat)

Confusió a Sants pel tall de l'R2, que es cobreix amb autocars que no surten de l'estació

Un servei amb autobusos a la Diagonal és l'alternativa al tall d'aquest cap de setmana al tram de Rodalies entre Sants i Gavà, que afecta l'accés a l'aeroport i el corredor del Garraf
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rodalies

Cap de setmana complicat a la línia R2 de Rodalies, que està tallada per obres entre Barcelona-Sants i Gavà. El problema afecta directament la circulació del corredor del Garraf i el tren que va a l'aeroport. 

"Nosaltres vivim a Castelldefels i ens hem buscat la vida amb un Uber per anar a agafar l'AVE", explica una viatgera que anava cap a Toledo. 

Una altra que anava a Cunit ha optat per agafar un altre tren i afegir mitja hora al trajecte, "perquè el servei de bus tampoc està gaire ben explicat", deia.


Desorientació a Sants perquè els autocars són lluny

Un dels inconvenients que s'han trobat els usuaris és que els autocars que ha posat Renfe no surten de l'estació de Sants, que està envoltada d'obres, ni hi arriben, sinó que ho fan des de la Diagonal, a la Zona Universitària. Per moure's entre els dos punts es pot agafar línia 3 del metro, la verda.  

Hi ha autocars directes entre Gavà i la Zona Universitària/Palau Reial de Barcelona, que enllacen amb el metro i altres autobusos de TMB. 

Altres autocars faran parades a Viladecans i el Prat de Llobregat. Aquest servei per carretera té una capacitat per a 3.500 usuaris l'hora, "amb 200 autobusos que aniran sortint a mesura que es vagin omplint", segons ha explicat el director de Rodalies de Catalunya, Antonio Carmona. 

Per arribar a l'aeroport, Renfe deriva els usuaris al metro, a la línia L9 Sud. Una altra opció és l'Aerobús.  

Els trens regionals que circulen pel corredor del Garraf es desvien per Vilafranca del Penedès. El temps de viatge s'incrementa mitja hora.  

Aquest tall es fa per les obres del nou accés ferroviari a l'aeroport i per desplegar un nou sistema de senyalització. Això és a les portes d'un altre tall, entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders, pels treballs del corredor mediterrani. Serà a partir de dimarts i durarà cinc mesos.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat Renfe Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut