Un agent de la Policia Nacional extreu paquets de cocaïna amagada en caixes de pinyes a Barcelona
La Policia Nacional ha trobat prop de 600 paquets rectangulars de cocaïna amagats en caixes de pinyes (Policia Nacional)

Confisquen més de 200 quilos de cocaïna amagada en caixes de pinyes a Barcelona

La Policia Nacional deté tres persones relacionades amb el carregament de droga, que havia viatjat per mar entre Costa Rica i Portugal, i després per carretera fins a la Zona Franca

La Policia Nacional ha confiscat 211 quilos de cocaïna a la Zona Franca de Barcelona amagada en un doble fons de palets de caixes de pinyes. La droga havia viatjat per mar entre Costa Rica i Portugal, i després havia arribat a Catalunya per carretera. Els agents han detingut tres persones relacionades amb els fets. 

La investigació va començar al maig, quan la policia portuguesa va detectar l'arribada al port de Setúbal d'un contenidor sospitós carregat de fruita que tenia com a destinació final una empresa amb seu a Barcelona. Els agents van constatar que entre la mercaderia il·legal hi haurien amagat un carregament de cocaïna. 

Les autoritats portugueses i espanyoles van activar un dispositiu conjunt per controlar l'arribada del contenidor i el seu trasllat per carretera fins a un punt de la Zona Franca de Barcelona. Allà, els agents van detectar dues persones que feien tasques de contravigilància i que es van acostar al moll quan van començar a descarregar la mercaderia. 

Els agents han detingut tres persones que estarien relacionades amb l'enviament de la cocaïna en caixes de pinya (Policia Nacional)

Els agents van trobar a l'interior del contenidor 589 paquets rectangulars de cocaïna que estaven amagats en un doble fons de les caixes de pinyes carregades en uns palets. En aquell moment, els agents van detenir les dues persones implicades i, posteriorment, van poder identificar i arrestar el suposat destinatari final de la droga.

Amb l'operació Fado, la Policia Nacional considera desarticulada una organització criminal que es dedicava a introduir cocaïna amagada en caixes de fruita. Segons el cos, la droga viatjava en contenidors comercials entre Sud-amèrica i ports portuguesos i, posteriorment, la movien per carretera fins a diferents punts de l'estat espanyol.

 

ARXIVAT A:
PolicialDroguesPolicia Nacional
Anar al contingut