Coets disparats des de Gaza cap a Israel, dissabte passat (Reuters/Ibraheem Abu Mustafa)

Confirmen la mort a Israel de la ciutadana hispanoisraeliana desapareguda dissabte

El govern espanyol torna a condemnar "l'atac terrorista de Hamas" en què aquesta jove de 19 anys va perdre la vida

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Afers Exteriors ha confirmat aquest migdia la mort de Maya Villalobo Sinvany a Israel durant l'ofensiva de Hamas de dissabte. Estava desapareguda des d'aleshores. Tenia la doble nacionalitat espanyola i israeliana.

L'Audiència Nacional ha obert una investigació per un suposat delicte de terrorisme.

Maya, de 19 anys, estava fent el servei militar a la base de Nahal Oz de les Forces de Defensa d'Israel, l'exèrcit israelià, pròxima a la Franja de Gaza.


En el missatge publicat a les xarxes socials, el govern espanyol torna a fer "la més enèrgica condemna a l'atac terrorista de Hamas" i trasllada el condol a la família i els amics de Villalobo.

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, ha lamentat la mort de la jove en un missatge en què afirma: "Res justifica un atemptat terrorista."


El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha expressat "afecte i suport" a la família de Villalobo, originària de Sevilla. Ha conegut la confirmació de la mort de la jove durant la sessió de control en el Parlament andalús, on ha declarat que "no hi ha un terrorisme bo i un de dolent, perquè tots degraden la convivència".  

Un altre ciutadà espanyol continua desaparegut després de l'atac de Hamas. Es tracta d'un home de 46 anys, de la localitat basca de Zarautz, resident d'un quibuts a tocar de la Franja de Gaza.

ARXIVAT A:
Guerra Hamas-Israel
Anar al contingut