Descartat el cas de coronavirus del nen de 8 anys que investigaven a Barcelona
És un nen de 8 anys procedent de Wuhan

Descartat el cas de coronavirus del nen de 8 anys que investigaven a Barcelona

El primer cas de coronavirus diagnosticat a Espanya, un turista alemany que és a la Gomera, està aïllat i ja no presenta símptomes

RedaccióActualitzat

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha comunicat que les proves que han fet a un nen de 8 anys per un possible cas de coronavirus han donat negatiu.

 

Salut havia comunicat aquest diumenge al matí que investigava un cas sospitós de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un nen de 8 anys procedent de Wuhan.

El pacient estava a l'Hospital Clínic i se l'ha traslladat a Sant Joan de Deu, perquè és el centre de referència per a nens. El laboratori de suport de vigilància epidemiològica li ha fet les proves per descartar o confirmar si el cas era positiu de coronavirus.


Aquest és el segon cas sospitós de tenir el virus procedent de la Xina que s'ha investigat a Catalunya. El Departament de Salut ja va descartar divendres passat que un home ingressat a l'Hospital Clínic de Barcelona tingués la malaltia.


El primer malalt de coronavirus a Espanya, aïllat i fora de perill

El primer cas de coronavirus a Espanya està aïllat a l'hospital Nuestra Señora de Guadalupe de La Gomera i ja no presenta símptomes. Es tracta d'un turista alemany que es va infectar al seu país.

Els seus cinc companys de viatge van donar negatiu en les anàlisis, però també estan fent quarantena en aquest hospital i d'aquí  uns dies els repetiran les proves.

Ara es busquen les persones amb qui hauria tingut contacte des que va arribar a les Canàries, per fer-los un seguiment en cas que tinguessin símptomes.

Exterior de l'hospital de La Gomera
Exterior de l'hospital de La Gomera (EFE)


El primer cas a Espanya

El Centre Nacional de Microbiologia va confirmat aquest cas com el primer a Espanya. L'anàlisi d'una de les mostres enviades des de l'illa de La Gomera va donat positiu.

 

El pacient havia estat en contacte amb un pacient infectat de coronavirus a Alemanya.

 

 

El grup de cinc persones, tots ells alemanys que van arribar a l'illa com a turistes des d'Alemanya, el van localitzar aquest dimecres, després que la Conselleria de Sanitat del govern canari fos alertada pel ministeri, amb l'objectiu que s'activés el protocol, que hi havia dues persones que havien estat en contacte a Alemanya amb un pacient diagnosticat.

Passades les deu de la nit d'aquest divendres, els resultats de les anàlisis enviades a l'Institut de Salut Carlos III van confirmar el cas de coronavirus, el primer a l'estat.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut