L'incendi a Sant Feliu de Guíxols ha començat en una zona d'horts i canyes (Bombers de la Generalitat)

Extingit l'incendi de Sant Feliu de Guíxols que ha obligat a confinar una urbanització

El foc va començar poc abans de les sis de la tarda de dimecres en una zona d'hortes i canyes a la carretera de Pedralta, prop de massa forestal

RedaccióActualitzat

Els Bombers han anunciat l'extinció de l'incendi a Sant Feliu de Guíxols, on els efectius ja s'han retirat. 

Protecció Civil ja havia aixecat dimecres al vespre el confinament de la urbanització Mas Trempat de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, per un incendi d'hortes i canyes a la carretera de Pedralta que es va declarar dimarts cap a les 18h.

Cap a tres quarts de vuit del vespre ja es va enviar una alerta als mòbils de la zona informant de la fi del confinament.

Efectius d'emergències treballant a l'incendi (Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols)

Els bombers han donat per extingit l'incendi pels volts del migdia, i havia afectat una superfície aproximada d'una hectàrea, segons les dades provisionals de dimecres.

L'incendi ja va ser estabilitzat pels Bombers ahir a dos quarts de vuit del vespre, quan hi treballaven amb vuit dotacions terrestres i una d'aèria

El foc s'havia declarat poc abans de les sis de la tarda de dimecres i, segons els Bombers, inicialment havia crescut lentament.

El què més preocupava era la proximitat de massa forestal que hi havia hagut a tocar de les flames.


El dimecres va ser força complicat per als Bombers. Un altre incendi a l'Urgell va obligar a confinar els municipis de Ciutadilla, Nalec i Verdú.

A més, a Maçanet de la Selva els Bombers han confinat una urbanització i un polígon per un vehicle incendiat al voral que va acabar provocant un incendi forestal.
 

Risc de calor extrema a les comarques gironines

Cal recordar que aquesta setmana hi ha hagut diverses comarques catalanes amb un risc extrem d'incendi. En aquest sentit, destaca la forta calor a l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà.

De fet, segons informa el Meteocat, nou de les deu temperatures més altes que s'han registrat fins a les cinc de la tarda d'aquest dimecres han estat en aquestes tres comarques. La més elevada ha estat a Cabanes, a l'Alt Empordà, on s'ha arribat als 43,2 graus, seguida de Torroella de Fluvià amb 43 i el pantà de Darnius-Boadella amb 42,7.

Banyoles i Navata també han superat els 42 graus, mentre que la Bisbal d'Empordà, Roses, la Tallada d'Empordà i Anglès (Selva) han arribat a més de 41. Alcarràs, al Segrià, és la primera localitat no gironina amb la temperatura més alta.

Precisament, a partir de la mitjanit d'aquest dimecres està previst que s'activi el nivell quatre del Pla Alfa per perill extrem d'incendi en un centenar de municipis de diverses comarques.

A més, cal recordar que continua restringit l'accés a Baronia de Rialb, Cardó-Boix, Ribera Salada, Serra del Montsant, Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell:

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut