José María López durant el judici, que es va fer el novembre del 2022 (Europa Press/Eduardo Parra)

Condemnen un exconcursant i el programa "Gran Hermano" per un abús sexual en directe

La jutge considera provat que José María López va abusar sexualment d'una altra concursant en el programa de telerealitat emès per Telecinco

Redacció/AgènciesActualitzat

Una jutge de Madrid ha condemnat José María López, exconcursant del programa de telerealitat "Gran Hermano", a un any i tres mesos de presó per abusar sexualment d'una altra concursant, Carlota Prado.

A més, la sentència li imposa quatre anys d'allunyament i la prohibició de comunicar-se amb la víctima. Haurà de pagar una multa de 6.000 euros, la mateixa quantitat que haurà d'abonar la productora Zeppelin Televisión S. A., a qui la jutge també condemna com a responsable civil subsidiària.

Els abusos sexuals van tenir lloc durant l'emissió del programa emès per Telecinco, en concret la matinada del 4 de novembre del 2017.

La magistrada considera provat que l'acusat sabia que la víctima estava sota els efectes de l'alcohol i al llindar de la inconsciència i que la va agredir sexualment sota un edredó mentre compartien el mateix llit. La sentència també recull que la noia va pronunciar les paraules "No puc" i que va quedar-se immòbil.

Un dels integrants el programa va intervenir en adonar-se que la noia estava inconscient i l'agressió es va aturar. Les imatges encara van mostrar com la víctima va vomitar i va quedar totalment atordida. Segons la sentència, en el cas no hi ha "cap ombra de consentiment".

 

Multa per danys morals a les productores televisives

L'endemà, el programa va mostrar les gravacions del que havia passat a la víctima, sense assistència ni suport psicològic en el context de l'anomenat "confessionari".

El visionat de les imatges, que també va ser enregistrat, li va provocar un "profund malestar, dolor, ansietat i estrès que, posteriorment, va desembocar en un trastorn psicològic".

La sentència també condemna Zeppelin Televisión S. A. i Chubb European Group LTD, a indemnitzar la noia amb mil euros més per dany moral suplementari.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaTelevisióAgressió sexual
Anar al contingut