Agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona (3Cat)

Condemnat un policia de Tarragona per embutxacar-se multes, la majoria a conductors estrangers

L'agent de la Guàrdia Urbana condemnat no anirà a la presó, però haurà d'indemnitzar l'Ajuntament i pagarà una multa diària durant tretze mesos
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Trànsit

L'Audiència de Tarragona ha condemnat un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona a un any i tres mesos de presó i a nou mesos de multa per un delicte continuat d'infidelitat en la custòdia de documents i per malversació de cabals públics. Segons la sentència, l'agent es quedava l'import de les multes de trànsit que posava quan li pagaven en efectiu.

Durant el judici, les parts han arribat a un acord perquè el condemnat no vagi a la presó amb la condició que no cometi cap delicte durant els pròxims dos anys. Tot i això, haurà de pagar una multa de cinc euros diaris durant tretze mesos, a més d'indemnitzar l'Ajuntament amb 600 euros. Tampoc podrà ocupar cap càrrec públic durant tres anys i nou mesos.

El condemnat és un funcionari de l'Ajuntament de Reus que entre l'any 2019 i el 2020, quan va cometre els delictes, estava prestant servei com a agent del cos de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Concretament, treballava a la Unitat de Trànsit i a la Unitat de Vigilància de Platges, on tenia les funcions de vigilància, control, disciplina i regulació del trànsit.

Les víctimes: conductors estrangers

La sentència considera provat que el condemnat, aprofitant-se del seu càrrec i amb la intenció de beneficiar-se'n econòmicament, es quedava  l'import de les multes que imposava als ciutadans, principalment, conductors estrangers.

La majoria abonaven les quantitats en efectiu a la via pública, amb una reducció del 50%, i sense que l'agent informés dels fets ni tramités l'ingrés dels diners al compte bancari de la Diputació de Tarragona. Després, amagava els butlletins de les denúncies a la seva taquilla personal de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

En total, l'agent es va quedar l'import de sis multes valorades en 50 euros i tres de 100 euros. L'import dels perjudicis ocasionats al patrimoni públic ha estat fixat en 600 euros.

Abans del judici, l'agent condemnat va consignar 800 euros per reparar el dany causat. Tot i que la Fiscalia demanava cinc anys de presó, finalment hi ha hagut un acord de conformitat entre totes les parts -fiscalia, defensa i acusació particular- que li evitarà aquest tràngol.

ARXIVAT A:
Trànsit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut