Condemnat a 70 anys de presó l'anomenat "violador de Martorell"
Un grup de dones responsabilitza els polítics per haver donat permís a Tomás Pardo

Condemnat a 70 anys de presó l'anomenat "violador de Martorell"

L'any 2016 Tomás Pardo va segrestar, violar i agredir brutalment una dona mentre gaudia d'un permís penitenciari per uns fets semblants

Quim BalaguerActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 70 anys de presó l'anomenat "violador de Martorell", Tomás Pardo Caro, per haver agredit sexualment i intentat matar una dona l'any 2016.

Durant el judici celebrat el mes de març, l'acusat va reconèixer els fets dels que estava acusat i no va voler defensar-se. En cap moment, però, no va demanar perdó a la víctima ni va mostrar penediment.

Segons la sentència, Tomás Pardo va segrestar una dona a Igualada i la va obligar a dur-lo cap a una zona boscosa de Martorell. Allà la va robar, agredir, violar, i la va deixar en mig del bosc donant-la per morta.

Els fets van passar quan Pardo gaudia del seu tercer permís penitenciari després de ser condemnat a més de 20 anys de presó el 2004 per uns fets semblants de l'any 2002

La sala el condemna a 20 anys pels delictes de detenció il·legal, 30 anys per assassinat en grau de temptativa, 15 anys per un delicte continuat d'agressió sexual i 5 anys per robatori amb intimidació.

Mentre es feia el judici, a l'exterior de l'Audiència de Barcelona un grup de persones van denunciar les agressions contra les dones i van responsabilitzar el sistema penitenciari per haver-li concedit el permís. Entre els concentrats, hi havia la primera víctima de Tomás Pardo.

 

 

El calvari de la víctima

Els fets jutjats van començar poc abans de les 7 del matí del 29 d'octubre del 2016 a Igualada. L'acusat, va anar a una zona d'aparcaments on va abordar la víctima, que acabava d'entrar al seu vehicle.

Amenaçant-la amb una navalla, va seure al darrera i la va obligar a portar-lo fins a Martorell. La víctima va conduir 53 quilòmetres fins arribar a un carrer sense sortida de la urbanització Can Santeugini, de Castellbisbal, prop d'una zona boscosa.

Allà la va fer aparcar i se la va endur per un camí forestal, on la va agredir sexualment diverses vegades. Un cop consumada la violació, la va obligar a endinsar-se més en una zona boscosa, on li va demanar les claus del vehicle, la targeta de crèdit i el número de PIN.

Després d'uns minuts de caminar entre vegetació i arbustos, l'acusat la va fer passar davant d'ell i sense dir res li va clavar diverses ganivetades per l'esquena.

 

Creient que l'havia matat, la va arrossegar uns metres i la va llançar per un barranc d'uns cinc metres d'alçada i la va tapar amb branques i fullaraca per amagar-la.

Quan l'home va marxar, la dona va poder enviar la seva ubicació als Mossos d'Esquadra amb el telèfon de la feina, que la van localitzar molt malferida al fons del barranc.

Actualment encara està en tractament psicològic per estrès post-traumàtic i té problemes de parla i mobilitat a causa de les ferides. Segons els pèrits, no hi ha indicis que facin preveure una estabilització o una millora simptomàtica del seu estat.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualJudicialViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut