La infermera Jessica Anderson, arribant a la meta de la marató de Londres
Londres

Concedeixen finalment el Guinness a la infermera que no es va voler disfressar

Guinness World Records es disculpa i suprimeix els requisits de dur faldilla i còfia en aquesta categoria de corredors de la marató de Londres

Actualitzat

L'organització mundial dels rècords Guinness ha concedit finalment, després d'haver aixecat una gran polèmica a les xarxes socials, el títol de la corredora més ràpida vestida d'infermera a Jessica Anderson, que va batre la marca a la marató de Londres.

En un primer moment la Guinness World Record va negar-li el títol perquè, segons les seves bases, no anava vestida d'infermera clàssica, amb faldilla i còfia. Anderson va reivindicar que l'uniforme actual de les infermeres era amb pantalons i camisa, i així va córrer i va fer rècord amb 3.08'22", malgrat que l'organització ja l'havia advertida que no complia els requisits.

"Ells van dir que havia de ser un vestit blanc o blau, un davantal de pinafore i una gorra blanca o que no comptava com a rècord, jo no volia usar-lo, així que jo vaig triar el meu uniforme real."

 

La decisió de la Guinness World Records va aixecar polèmica perquè es va considerar que les bases de la cursa eren "anacròniques i sexistes". Davant d'això l'organització es va comprometre a revisar-ho.

Finalment la decisió ha estat ràpida i positiva. En un comunicat, signat per la vicepresidenta de l'organització, reconeix, demana disculpes i rectifica amb la voluntat de no perpetuar estereotips masclistes.

"Durant el cap de setmana, a Guinness World Records va quedar clar que les nostres directrius per a la marató més ràpida amb uniforme d'infermeria estaven obsoletes, eren incorrectes i reflectien un estereotip que no volem perpetuar."

"Per tant, demanem disculpes sense reserves i acceptem la responsabilitat total per la mala gestió de la sol·licitud de Jessica Anderson."

"A més, hem pres la decisió de no permetre més roba de disfresses per a aquesta categoria i introduirem pautes que reflecteixin la roba que porten les infermeres al Regne Unit i al món."

 

 

Jessica Anderson, l'atleta infermera, ha celebrat la decisió de l'organització, i ha donat les gràcies a tots els que li han donat suport.

"Estic encantada amb la vostra decisió de revisar els criteris d'aquest rècord.
Per a mi, el tema va anar més enllà d'aconseguir un rècord mundial. Vaig prendre una decisió conscient de portar el meu uniforme per a la cursa, sabent que el meu intent de rècord no comptaria. Mentre els uniformes d'infermeria han anat canviant, una cosa que tenen en comú és que estan dissenyats per a dones i homes professionals que cuiden la gent de tot tipus de maneres a tot el món. Jo hauria estat fent un flac servei a la meva professió si hagués anat amb una disfressa.
Gràcies a tots els meus meravellosos col·legues, amics i familiars pel vostre suport. Per no parlar dels centenars d'infermeres i persones de tot el món que m'han donat suport. Significa molt."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you @guinnessworldrecords ! I'm delighted with your decision to review the criteria for this record. For me the issue went beyond achieving a world record. I made a conscious decision to wear my uniform for the race, knowing that the record attempt wouldn't be counted. While nursing uniforms vary, one thing they have in common is that they are designed for professional women AND men who care for people in all sorts of ways across the world. I would have been doing a disservice to my profession if I had worn a fancy dress costume. Thank you to all of my wonderful colleagues, friends, and family for your support. Not to mention the hundreds of nurses and people across the world who have got behind me. It means a lot. Thank you @daddydarkrdc and all of @run.dem.crew for years of great running and friendship. Lastly thank you to @benhobson and @runnersworlduk for making this a thing! P.s. the Just Giving link is still live 😉 #whatnurseswear

A post shared by Jessica Anderson (@janderzzz) on


Anderson, infermera del Royal London Hospital, va participar a la marató amb l'objectiu de recaptar 500 lliures per a Barts Charity, que finança investigacions i atenció mèdica innovadores al seu i a quatre hospitals més. Aquest dimecres, la seva recaptació de fons havia superat els 5.432 lliures, uns 6.400 euros.

La resposta a les xarxes socials va arribar d'arreu del món. No només per part de professionals de la infermeria sinó de tots els que consideraven masclistes uns criteris passats de moda. Les infermeres van publicar fotos dels seus uniformes reals a Twitter sota l'etiqueta #WhatNursesWear. (Com vesteixen les infermeres)

Samantha Fay, vicepresidenta de l'organització de rècords Guinness en el seu comunicat, es compromet de nou a revisar totes les categories en tots els seus registres, a actualitzar-los o suprimir-los si cal.

"Aquesta categoria és la primera de cada un dels nostres més de 200 títols de marató que revisarem com a prioritat, per tal de garantir que cap vestuari de cap professió pugui desacreditar-la. Els modificarem per reflectir els estàndards moderns o se suprimiran."

"Caldrà simultàniament un escrutini constant no només dels títols de maratons, sinó de tots els nostres títols de rècords, ja que seguim esforçant-nos per crear, monitoritzar i catalogar gestes que reflecteixin realment el món en què vivim avui. "

Desde fa 12 anys, el 2007, la Guinness World Records col·labora amb la marató de Londres, i premia en diverses categories els corredors que hi participen disfressats. Els que baten els rècords d'aquestes categories obtenen un premi destinat a finalitats benèfiques. En la marató de Londres d'aquest any, 87 persones van participar-hi amb l'esperança d'aconseguir un nou rècord Guinness.

 

 

ARXIVAT A:
Masclisme
Anar al contingut