Recreació virtual dels llums de Nadal al passeig Sant Joan de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

Compte enrere per Nadal: Barcelona encendrà els llums el 23 de novembre

Per primera vegada el passeig de Sant Joan tindrà llums de Nadal, inspirats en personatges manga

Redacció/AgènciesActualitzat

Compte enrere per a l'encesa dels llums de Nadal a Barcelona: l'Ajuntament ha aprovat aquest dilluns que l'enllumenat s'exhibeixi als carrers entre el 23 de novembre i el 6 de gener.

Es farà en els mateixos horaris de l'any passat: de diumenge a dijous, de dos quarts de sis de la tarda a les deu de la nit, i els divendres i els dissabtes fins a les onze. A més, la nit de Cap d'Any i la de Reis els llums estaran encesos fins a la una de la matinada.

A més, el passeig de Sant Joan tindrà llums de Nadal per primera vegada. Els darrers anys el consistori ha il·luminat la Via Laietana, la plaça Urquinaona, el carrer Balmes, la plaça Catalunya, el carrer Aragó, la Gran Via i l'avinguda Paral·lel.


Encesa amb espectacle

El tret de sortida a l'enllumenat de Nadal es donarà amb un espectacle dissenyat per a l'ocasió el dijous 23 de novembre, a dos quarts de set de la tarda. El calendari està condicionat a les possibles limitacions que s'acordin per l'estalvi energètic d'acord amb la normativa vigent.

La regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, ha considerat els llums de Nadal un element "clau" per al teixit comercial de la ciutat durant les festes de Nadal. Precisament s'encendran un dia abans del Black Friday.

 

El manga il·luminarà el passeig de Sant Joan

El disseny de l'enllumenat del passeig de Sant Joan ha anat a càrrec de l'estudi barceloní Brosmind, seleccionat per concurs, i en què el jurat va valorar el caràcter "innovador, diferenciat i simpàtic" de la proposta. Els motius s'inspiren en personatges manga, en referència a les botigues de còmic i restaurants asiàtics que hi ha al passeig.

El tram il·luminat serà entre l'avinguda de Vilanova, a tocar de l'Arc de Triomf, i la Gran Via. L'adjudicatària es farà càrrec de la producció, el transport, la instal·lació, el manteniment i el desmuntatge de l'enllumenat d'aquest any i dels dos vinents per un import de més de 650.000 euros.

En conjunt, el contracte per a l'enllumenat per a aquest any 2023, aprovat per la Comissió de Govern al maig, té un import de gairebé dos milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
NadalConsumAjuntament de Barcelona
Anar al contingut