Els candidats i candidates a les eleccions del 28A

Compte enrere per al 28A

Actualitzat
TEMA:
Eleccions 28A

A mitjanit ha començat oficialment la campanya electoral per a les eleccions generals del 28 d'abril. Uns comicis marcats per la situació de Catalunya, amb candidats a la presó, i en què la suma de les forces de dretes intentarà fer fora de La Moncloa Pedro Sánchez.

En Comú Podem ha repetit l'escenari d'inici de campanya de les darreres eleccions generals, en què van ser la força guanyadora a Catalunya. Des del parc del Clot, a Barcelona, el nou candidat, Jaume Asens, ha deixat clar que el seu objectiu és revalidar les dues últimes victòries en un moment en què les enquestes no els són tan favorables.

A la població d'Oriol Junqueras, Esquerra Republicana ha fet, de la mà del número dos, Gabriel Rufián, una enganxada simbòlica de cartells amb el lema "Va de llibertat".

Junts per Catalunya ha començat campanya a l'antiga fàbrica de Fabra i Coats, a Barcelona. La número dos, Laura Borràs, ha llegit una carta del cap de llista, Jordi Sànchez, enviada des de Soto del Real, on està empresonat.

El PSC ha obert campanya a Santa Coloma de Gramenet. La candidata, Meritxell Batet, ha acusat el govern català d'estar en una confrontació permanent i ha assegurat que ella no es resigna a tenir una Catalunya dividida.

Els populars catalans han iniciat campanya al centre de Barcelona amb Cayetana Álvarez de Toledo com a candidata. El PP se centra en el debat territorial, amb un discurs molt dur contra les forces independentistes.

Ciutadans ha iniciat la campanya en un hotel del Poblenou, a Barcelona, en un acte de petit format. El lema és "¡Vamos! Ciudadanos", amb la imatge d'Albert Rivera, com a la resta de l'estat. La candidata, Inés Arrimadas, assegura que defensarà els constitucionalistes i liderarà el canvi a l'estat.

 

Unes hores abans de l'inici de campanya, la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, s'ha trobat amb l'oposició d'unes dues-centes persones a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 


A Madrid, el candidat del PP, Pablo Casado, ha enviat el missatge que els populars són la dreta útil i ha alertat que, si es fragmenta el vot de la dreta, Sánchez tornarà a La Moncloa amb el suport, segons ell, d'independentistes, Bildu i "comunistes".

El candidat socialista, Pedro Sánchez, ha arrencat la campanya a Dos Hermanas, el municipi sevillà on va anunciar que aspirava a les primàries del PSOE. Sánchez ha reiterat la crida a la participació i ha alertat que, si l'abstenció és elevada, es podria repetir el govern de dretes que hi ha a la Junta d'Andalusia.

Per la seva banda, Unides Podem ha arrencat la campanya al barri madrileny de Villaverde, amb Pablo Iglesias i Alberto Garzón al capdavant. Ho han fet amb la tradicional enganxada de cartells i fent referència a la detenció de Julian Assange.

Per últim, Albert Rivera ha demanat el vot des de Pedraza, a Segòvia, per posar en relleu, ha assenyalat, el compromís de Ciutadans amb l'Espanya rural. Rivera s'ha compromès a fer campanya mirant al futur i no al passat, com assegura que fan PSOE i PP. La imatge de Rivera s'ha projectat a Madrid com un holograma.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut