Commoció a Kenya per la detenció d'un assassí en sèrie que confessa haver mort 42 dones

De moment, s'han recuperat nou cossos mutilats i embolicats en bosses de plàstic en un abocador de Nairobi

Redacció / AgènciesActualitzat

La policia kenyana ha detingut un home que ha confessat haver matat 42 dones, després que des de divendres s'hagin trobat almenys nou cossos mutilats en un abocador d'un barri marginal de Nairobi.

El sospitós és un home de 33 anys que ha explicat que la primera víctima va ser la seva dona, a qui hauria assassinat el 2022. L'última l'hauria assassinada fa pocs dies, l'11 de juliol.

Després que, a partir de divendres, la policia anés trobant cossos mutilats embolicats en bosses de plàstic en un abocador de la capital de Kenya, va desplegar una investigació que va portar cap a l'home detingut, a qui han qualificat d'"assassí en sèrie psicòpata". 

N'ha informat el director de l'Oficina d'Investigacions Criminals, Amin Mohamed, en una roda de premsa:

"Durant l'interrogatori, el sospitós va confessar haver enganyat, matat 42 dones i haver-ne llençat els cossos a l'abocador."

Desenes de persones s'han congregat a l'antiga pedrera convertida en abocador al barri de Mukuru, al sud-est de la capital, on s'han recuperat els cossos (EFE/EPA/STRINGER)

Els agents han detingut l'home cap a la una de la matinada d'aquest dilluns, hora local, quan estava en un bar mirant la final de l'Eurocopa. L'havien rastrejat a partir d'un pagament que havia fet una de les víctimes al seu mòbil.

En l'escorcoll del seu habitatge s'hi han trobat diversos objectes que es podrien relacionar amb les víctimes, com 24 targetes SIM, vuit mòbils, un portàtil, dues peces de roba interior femenina, un matxet i bosses de plàstic similars a les utilitzades per llençar els cadàvers a l'abocador. 
 

Nou cossos recuperats 

Fins al moment, la policia kenyana ha recuperat nou cossos desmembrats i embolicats en bosses de plàstic, llençats en una antiga pedrera convertida en abocador al barri de Mukuru, al sud-est de la capital. Desenes de persones s'hi han congregat durant la recuperació dels cadàvers.

Després de l'anàlisi dels vuit primers cossos, diumenge la policia havia informat que es tractava de dones d'entre 18 i 30 anys, i que treballaven amb diferents hipòtesis, entre les quals una secta o metges "corruptes". Tot això, abans de la detenció i la confessió del presumpte autor.

La policia s'endú els cossos de l'abocador (EFE/EPA/STRINGER)

Aquest succés ha commocionat el país i s'ha creat certa confusió al voltant de rumors que els cossos podrien pertànyer a manifestants desapareguts en les protestes que va viure el país fa unes setmanes, que van provocar diverses desenes de morts i desaparicions forçoses.

Fins ara, la policia no ha confirmat ni desmentit aquestes informacions, però un grup de drets humans local ha qüestionat aquesta hipòtesi, ja que l'estat de descomposició dels cossos indica que ja feia un temps que eren allà.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaÀfrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut