Barcelona

Comissions Obreres alerta que a Catalunya hi ha 100.000 aturats sense cap prestació

Comissions Obreres ha alertat que a Catalunya hi ha més de 100.000 persones aturades que no reben cap tipus de prestació que substitueixi el salari. El sindicat ha advertit que aquesta xifra podria créixer en els pròxims mesos. Reclamen a la Generalitat mesures urgents perquè aquestes persones tinguin ingressos mínims per sobreviure.

Actualitzat
Segons Comissions Obreres, els més vulnerables davant d'aquesta situació són els immigrants i els joves. El sindicat assegura que aquests col·lectius són els que tenen més dificultats per prorrogar la prestació d'atur i per accedir a les ajudes assistencials perquè no tenen càrregues familiars.

Al marge de les mesures que pugui posar en marxa el govern espanyol, CCOO ha reclamat a la Generalitat una resposta immediata per aquestes 100.000 persones que han perdut la feina i que no tenen dret a cap ajuda econòmica. La secretària socioeconòmica de CCOO, Cristina Faciabén, ha reclamat una renda de garantia de ciutadania, que podria ser d'uns 560 euros i tindria una limitació temporal.

Els Consell de Ministres aprovarà demà una nova renda de 420 euros mensuals pels aturats que esgotin la prestació. A diferència de la proposta de CCOO, la mesura del govern només inclou les persones que actualment tenen dret a la prestació d'atur.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut