Comín en una compareixença de premsa a Brussel·les
Comín en una compareixença de premsa a Brussel·les (ACN/Marta Vidal)

Comín nega que carregués factures d'unes vacances al Consell de la República

Estudia querellar-se contra Sergi Miquel, l'exgerent que l'acusa d'haver intentat carregar prop de 5.000 euros a l'entitat de la qual Comín és vicepresident

Toni Comín nega de ple que carregués prop de 5.000 euros corresponents a les seves vacances de Setmana Santa de l'any passat al Consell de la República, del qual és vicepresident. Afirma que es tracta d'una revenja de l'exgerent de l'entitat, Sergi Miquel, després que l'acomiadessin.

"És molt dolorós, és molt dolorós, i potser hauré de prendre alguna acció legal perquè tampoc es pot deixar passar les coses d'aquesta manera", ha explicat Toni Comín en una entrevista al programa "Tot es mou" de TV3.


Comín diu que és una revenja

Segons el vicepresident del Consell, les acusacions responen a una "voluntat de revenja personal" per part de l'exgerent de l'entitat, Sergi Miquel. Comín afegeix que tot plegat "és molt desagradable i em fa una mica de pena".

Toni Comín explica que Miquel "poc després que li comuniquéssim que no podia continuar, va fer el mail on intentava fer passar com a despeses personals el que eren despeses derivades de viatges de feina a la Catalunya Nord".


El gerent no va admetre les despeses

Segons explica el digital El Món, el llavors gerent no va admetre les despeses presentades per Toni Comín. La relació entre tots dos estava tan deteriorada que van acabar amb l'acomiadament de Sergi Miquel.

El cost del viatge de Toni Comín pujaria a 4.786,78 euros segons els documents que publica el digital. Sergi Miquel, el gerent de la Casa de la República, hauria rebutjat així el pagament: "No es poden admetre des d'un punt de vista ètic i potser també legal."


Avió, casa i cotxe de lloguer, però "per treballar"

Les despeses que va presentar Comín són uns bitllets d'avió de Brussel·les a Tolosa per a ell i la seva filla per valor de 227,43 euros. Una factura d'un cotxe de lloguer amb un cost de 1.997,35 euros. I el lloguer d'una casa a la Catalunya Nord durant 17 dies per 2.562 euros.

Comín ha assegurat a TV3 que aquestes despeses van ser en concepte de feina com a representant del Consell: "Només puc anar-hi quan la meva filla fa vacances, jo visc a Lovaina amb la meva filla sols. El meu company va anant i venint. No puc desplaçar-me a la Catalunya Nord a fer feina pel Consell durant l'any."

Comín afirma que es va desplaçar a Tolosa amb la filla, el bitllet de la qual va pagar ell, i que va tenir durant aquells dies una agenda de reunions "bastant completa".


Auditoria del Consell

Abans d'aquesta denúncia ja en van aparèixer d'altres de suposades despeses indegudes cobrades per part de Toni Comín. Arran d'això el Consell per la República va anunciar a finals de juny que encarregava una auditoria externa "amb l'objectiu de constatar la diligència en la gestió financera del Consell".

Ara el govern del Consell s'ha remès a aquell comunicat que també diu que els comptes es presenten anualment, que confien en la gestió financera duta a terme i que es manté a Comín com a interlocutor entre el Consell i Cat Global, l'entitat jurídica que dona cobertura legal a l'entitat a Bèlgica.

El vicepresident del Consell de la República fotografiat a Elna
El vicepresident del Consell de la República fotografiat a Elna (ACN)

Comín justifica l'acomiadament de Miquel

El vicepresident del Consell, Toni Comín, amb funcions executives, és qui està per sobre del gerent i va ser ell qui va prendre la decisió d'acomiadar Sergi Miquel.

En l'entrevista al "Tot es mou", Comín justifica haver-lo fet fora perquè "tenia dificultats amb els proveïdors, amb els treballadors... Era una font de tensió permanent i no estava tirant endavant les tasques de gestió de la manera que jo com a responsable de l'administració del Consell considerava".

 

Anar al contingut