Comín diu que tornarà juntament amb Puigdemont i Puig per a la investidura

El candidat de Junts ho ha afirmat en una entrevista a "Els matins" de TV3

RedaccióActualitzat

El candidat de Junts a les eleccions europees i actual eurodiputat Toni Comín ha anunciat que tornarà a Catalunya per a la investidura del pròxim president de la Generalitat, juntament amb Carles Puigdemont i Lluís Puig. Comín ho ha anunciat en una entrevista a "Els matins" de TV3. 

"Si el president ha dit que ell torna per a la investidura, i hem de tornar junts, doncs tornarem junts per a la investidura."

Puigdemont ja havia anunciat la intenció de tornar a Catalunya per al ple d'investidura. Ara, Comín ha precisat que tots tres tornaran a Catalunya coincidint amb la sessió. 

"Sempre hem entès que havíem de tornar junts amb el president Puigdemont i el conseller Lluís Puig, per expressar que el nostre retorn és conseqüència d'una gran victòria col·lectiva. (...) És una manera de dir als catalans que la democràcia, no només l'independentisme, ha guanyat l'autoritarisme."

Comín ha afegit que l'amnistia no és una victòria definitiva ja que, "segurament, l'estat espanyol sempre seguirà intentant reprimir l'independentisme", però que sí que es tracta d'"una gran victòria".

En aquest sentit, el candidat de Junts creu que "Espanya ha hagut de rectificar" i que ara toca fer entendre a Europa "la legalitat del dret a l'autodeterminació" de Catalunya.

Pel que fa a la decisió del Tribunal Constitucional espanyol d'anul·lar el vot telemàtic de Lluís Puig en la passada legislatura i, per tant, no permetre-ho tampoc --ni a l'exconseller, ni a Carles Puigdemont en la pròxima votació per a la constitució de la mesa del Parlament--, Comín ha dit que es tracta d'una nova interferència del poder judicial "made in Spain". 

"Una vegada més, les togues intenten neutralitzar les urnes."

Comín també ha destacat la importància de poder incidir en les polítiques sobre immigració, "garantint polítiques d'integració". En aquest àmbit ha insistit en la situació de la llengua davant del fet migratori i la necessitat de Catalunya de "poder fer polítiques tan sòlides com les que es fan en qualsevol estat".

El candidat independentista s'ha mostrat pròxim i sensible a les mobilitzacions i a les demandes dels pagesos, ha alertat que "anem tard" en la lluita contra el canvi climàtic, i ha retret als socialistes --concretament a Salvador Illa-- no haver fet "res" per l'impuls del corredor mediterrani.

ARXIVAT A:
JuntsEleccions europees 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut