Una infermera amb dosis de la vacuna
Una infermera en plena campanya de vacunació contra la covid (ACN/Roger Segura)

Comença la vacunació contra la grip i la covid per als més grans de 80 i embarassades

És la primera fase, durarà tres setmanes i se centrarà principalment en les residències de gent gran i en les persones que reben atenció domiciliària

Aquest dilluns comença la vacunació contra la grip i la covid: durant tres setmanes està previst vacunar les persones més grans de 80 anys, les que reben atenció domiciliària i les dones embarassades.

És la primera fase de la campanya de vacunació contra aquestes dues malalties, que es fa principalment en residències de gent gran, i l'objectiu és avançar-se a l'augment de circulació dels virus que les causen.

Les vacunes contra la grip que es fan servir en aquesta campanya són tetravalents, mentre que la de la covid és monovalent, adaptada per fer front a la variant JN1 d'aquesta malaltia.


55.500 persones a les residències de gent gran

A Catalunya hi ha unes 55.500 persones que viuen en les més de 900 residències de gent gran, i segons el Departament de Salut, l'any passat es va arribar a un nivell de vacunació superior al 80% dels residents.

La vacunació de la resta de col·lectius vulnerables es farà a partir de mitjans d'octubre: són les persones que tenen més risc de tenir complicacions i també les que poden transmetre les malalties a persones de risc.

 

 

ARXIVAT A:
SalutVacunesCovid-19
Anar al contingut