Comença a França el macrojudici per un cas de submissió química que ha trasbalsat el país

Dominique Pelicot hauria drogat la seva dona i buscat homes en una aplicació perquè la violessin. Ell és el principal acusat, d'un total d'una cinquantena, que compareixeran a Avinyó en el macrojudici per un cas de submissió química

RedaccióActualitzat

A França ha començat el macrojudici d'un cas que ha trasbalsat el país. El principal acusat, Dominique Pelicot, està acusat de drogar la seva dona amb l'objectiu que altres homes la violessin. Uns fets que es van allargar pràcticament durant una dècada, entre els anys 2011 i 2020, a la regió de París i a Masan, una població a prop de la ciutat d'Avinyó.

La víctima, Gisèle P., va descobrir amb 70 anys que havia viscut 50 anys amb un home a qui realment no coneixia. Ara, amb 74, ha acudit a la primera sessió d'un judici amb una cinquantena d'acusats.

Durant els pròxims dies, a dins la sala, es desgranaran els detalls d'un cas de submissió química que provocat una gran commoció a tot el país. L'acusat va confessar a la policia que tots els homes que ell va convidar a casa sabien que la seva dona estava fortament drogada i que ell no els demanava diners a canvi.

Però, en realitat, no es tractava de cap mena de fantasia sexual, com van excusar-se alguns d'ells --al·legant que creien participar en les fantasies d'una parella oberta--, sinó que eren violacions brutals que el marit va promoure i gravar durant anys.

El judici que se celebra a Avinyó ha generat una gran expectació mediàtica
El judici que se celebra a Avinyó ha generat una gran expectació mediàtica

Una cinquantena d'acusats

Un total de 51 acusats, d'entre 26 i 74 anys, han començat a comparèixer en la que ha estat la primera audiència d'un judici amb molt ressò mediàtic que ha impactat el país sencer i que s'allargarà durant quatre mesos.

La víctima, Gisèle P., que actualment té 74 anys, ha comparegut acompanyada dels seus fills i un dels seus advocats, Antoine Camus, que ha dit que donen la cara "amb tota la intenció", amb l'objectiu de "no deixar-se vèncer" per uns fets tan horribles:

"Ha considerat que, malgrat els moments extremament difícils que haurà de passar, ella no té res a amagar i que no ha de tenir vergonya pel que va viure. És també una manera de superar aquesta prova, malgrat que només sigui l'inici del judici, i que cal que se sàpiga i que la vergonya canviï de camp."

En l'examen psicològic que se li va fer no se li va descobrir cap patologia mental, però sí una "personalitat perversa" i una desviació sexual de tipus voyeurista.

"Cap record"

Camus ha volgut constatar abans de l'inici del judici que el procés serà "absolutament terrible" per a la dona:

"Ella viurà per primer cop, en diferit, les violacions que va viure durant 10 anys, ja que no en té cap record."

El cas no es va destapar fins fa només quatre anys. Ja jubilats, la parella s'havien retirat a Masan, al sud del país. L'any 2020, gairebé per casualitat, ell va ser detingut un dia gravant sota les faldilles de diverses dones en un supermercat.

En investigar-ho, la policia li va trobar al seu ordinador nombroses fotografies i filmacions d'almenys 92 violacions comeses contra la seva dona per 72 homes de diferents edats, 51 dels quals han estat identificats i s'asseuen ara al banc dels acusats, amb penes que poden arribar als 20 anys de presó. 18 d'ells ja estan en presó preventiva.

Quan es va incorporar l'ADN de Dominique Pelicot als fitxers judicials se'l va poder relacionar amb l'assassinat d'una dona de 23 anys a París el desembre del 1991 i l'intent de violació d'una noia de 19 anys l'any 1999 a la localitat de Villeparisis, a una trentena de quilòmetres de la capital francesa.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaAgressió sexualFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut